Преди да се пристъпи към окончателно гласуване, Мюнхен проучва промените, необходими за преминаването към Windows 10. Но в резултат от мощната кибератака на рансъмуера WannaCry, Зелената партия заяви, че е твърде странно да се преминава от Linux към Windows, при това с мотив от съображения за сигурност.

Сега властите на Мюнхен използват дистрибуцията LiMux – операционна система, базирана на Ubuntu.

В светлината на последните събития в областта на киберсигурността, Мюнхен се колебае как да постъпи. Tech Republic съобщи, че Зелената партия на града изтъква, че скорошните атаки на рансъмуера WannaCry са възможни само в операционната система Microsoft Windows. Зелената партия направи и официално изявление, с което заяви, че е твърде странно да се преминава от една стабилна и сигурна операционна система към платформа, която е любимия избор на хакерите. „Изключително важно е да намалим риска от подобна атака колкото е възможно по-нисък“ – допълват представителите на Зелената партия.

В момента администрацията на град Мюнхен е заета да анализира времето, необходимо за написването на софтуер за Windows 10, който да бъде използван от държавните служители в управлението на града. След приключването на тази дейност, предстои гласуване.

А вие как считате? Трябва ли Мюнхен да премине от Linux към Windows?

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари