Южна Корея блокира 180 порнографски сайта

4
0

Южна Корея обяви, че до средата на май ще блокира достъпа до още 180 чужди сайта с порнографско съдържание. Това е поредната стъпка на Министерството на информацията и комуникациите, което вече е блокирало 211 такива сайта, разположени основно в САЩ. Министерството работи по кампания за ограничаване на порнографското съдържание на територията на Южна Корея. С този си ход те ще спрат основните разпространители, а за спирането на по-малките сайтове ще се договорят и с итернет доставчиците за филтриране на достъпа. „Кампанията ще бъде ефективна тогава, когато всички основни източници са ограничени“ се казва в интервю с Лий Тай-Хий, директор на Internet Safety Team. Министерството също обсъжда възможността потребители публикуващи такива материали в големите онлайн портали на държавата да бъдат строго преследвани от закона. Този ход е в отговор на наскоро появилите се порнографски материали в един от най-големите онлайн портали в Южна Корея и притеснението на потребителите, че за няколкото часа преди да бъдат изтрити, линковете са били видени и от непълнолетни потребители. Южна Корея се надява до края на годината да ограничат напълно порнографското съдържание на територията си.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Последователи
 
Most reacted comment
Най-реагираният коментар
3 Автори на коментарите
NetCutterachillesTopper Последни автори на коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Topper
Topper

Айдеее, и тези нарушават правата на потребителя. Ще си навлечат и те митинг на маса от 500-1000 разгневени невръстни потребители.

SilTech
SilTech

Ами ако не бяха проклетите хлапета които влизат в порно сайтове, това нямаше да се случи.

lyubohar
lyubohar

„Министерство на информацията“? wtf? Все едно чета 1984 или някоя книга за Третия райх. Да не би да става дума за Северна Корея?

Yacoco
Yacoco

Хах…И аз точно това си помислих в началото…
Но после се усетих, че не може да е Северна Корея, по простата причина, че там няма интернет 😀 😀 😀
Или поне аз не знам…