Забраната на ICO в Китай вече оказва голямо влияние на цифровите валути. Местните платформи, привличащи инвестиции по този начин, вече започнаха да връщат парите на клиентите. А сега, веднага след Китай, подобни действия срещу ICO предприе и Южна Корея.

Да си припомним, че китайските регулаторни органи признаха първичното предлагане на цифрови монети (ICO) за незаконен финансов инструмент за привличане на средства, който може да се разглежда като финансово мошеничество. Китайските власти забраниха на организациите и частните лица да привличат финансови средства по този начин. Веднага след тази обява, много ICO платформи доброволно прекратиха своята дейност.

Сега се появи информация, че Южна Корея рязко втвърдява отношението към ICO и криптовалутите. Комисията за надзор на финансовия сектор реши да премахне сивите зони в законодателството и да защити потребителите от финансови мошеничества. Една от предвидените мерки е премахване на анонимността при при извършване на транзакции с криптовалути и се обмисля въвеждане на система за автентификация. Предвижда се създаването на механизми за проследяване на съмнителните транзакции.

Засега намеренията на финансовата комисия не са прераснали в закон и ситуацията в Южна Корея е много по-мека, в сравнение с Китай.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари