Южнокорейската компания SK Innovation започва строежа на трети завод за акумулаторни батерии в Унгария

0
1166

Наскоро се появи неофициална информация, че южнокорейската компания SK Innovation възнамерява да построи в Унгария още един завод за производството на акумулаторни батерии за електромобили. Днес тези слухове се потвърдиха. Южнокорейските медии съобщиха, че за строителството на третия поред завод от подобен тип в Унгария компанията ще даде 1,27 трилиона вони или приблизително 1,14 милиарда американски долара. Предприятието трябва да започне пълноценна работа през 2024 година и ще даде възможност на SK Innovation да излезе на трето място в света по производство на акумулаторни батерии за електрическите автомобили.

Новите инвестиции за строителството на третия завод от подобен тип в Унгария дават шанс на южнокорейците да се изкачат на престижното трето място много по-рано – след една година или най-много две. Към днешен ден SK Innovation е на четвърто място в този сектор, като на първо място е Panasonic, която владее 12% от целия пазар на акумулаторни батерии за електромобилите.

Към днешен ден всичките производствени мощности на акумулаторните заводи на SK Innovation едва достигат за производството на акумулаторни батерии с общ капацитет 20 гигаватчаса годишно. Като се вземат предвид новия завод в щата Джорджия, който трябва да започне работа през 2022 година, втория и третия унгарски заводи, които трябва да започнат да работят пълноценно през 2024 година, общата мощност на батерийното производство на SK Innovation към 2025 година ще достигне 125 гигаватчаса годишно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари