fbpx
5 C
София

Южнокорейската SK On ще пусне свои LFP-батерии през 2025 г. в Китай

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

SK On многократно намекна, че няма да ограничи гамата от произвеждани литиеви батерии до версии с високо съдържание на никел. Като по-достъпна алтернатива ще бъдат пуснати батерии без кобалт, но с по-високо съдържание на манган, като LFP-батериите ще са позиционирани в началния ценови клас. Компанията ще започне да ги произвежда през 2025 г. в Китай.

Съответните изявления бяха направени през изминалата седмица от изпълнителния вицепрезидент на SK On Джейсън Лий (Jason Lee), според Reuters. Той твърди, че до 2025 г. компанията ще започне производството на литиеви батерии на базата на железен фосфат. Те могат да струват с 20% по-малко от никел-кобалтовите, но тази разлика остава само ако предприятията са разположени в Китай, пояснява представителят на SK On. Поради тази причина компанията ще започне да произвежда LFP батерии в Китай, въпреки че в бъдеще географията ще се разшири.

Както каза Джейсън Лий, пускането на LFP-батерии в Европа все още позволява съхраняването на 15 процента предимство в цената, но това не е икономически рентабилно в Съединените щати. В същото време SK On изгражда съоръжения в САЩ и възнамерява да ги пусне в експлоатация до 2026 г. В тях ще се произвеждат батерии от различен тип. Важно е да се разбере, че именно акцентът върху химическия състав на LFP и активното използване на суровини от китайски произход помогнаха на китайските компании като CATL да станат лидери на световния пазар на тягови батерии. Чуждестранните конкуренти често приписват държавните субсидии на тези фактори, но сега можете да сте сигурни, че корейският производител също смята Китай за най-изгодната възможност за производство на евтини батерии. По-рано беше отбелязано, че LFP акумулаторите на корейския SK On ще имат пакетно окомплектоване, а не призматично, като тези на китайските конкуренти. Това ще увеличи плътността на клетките и ще увеличи техния общ капацитет.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини