Юрий Милнер измисли нова стратегия за търсене на извънземни

23
877

Проектът Breakthrough Listen за търсене на извънземен живот сключи партньорско споразумение с комплекса наземни телескопи рефлектори VERITAS. Те ще търсят бързи оптични импулси, способни да разкрият наличието на извънземни, обменящи съобщения с помощта на хипотетична космическа връзка.

Логиката на Милнер, който е ръководител на проекта Breakthrough Listen е разбираема. Ние не можем да знаем по какъв начин осъществяват комуникациите си предполагаемите извънземни. На теория, те могат да използват сигнали, непознати за човечеството, което се е фокусирало върху радиосигналите.

VERITAS е най-мощният комплекс телескопи за изучаване на гама излъчването. Той може да открие гама лъчите по краткотрайните избухвания на синьото излъчване на Черенков, което те създават, когато преминават през горните слоеве на земната атмосфера.

Астрономите ще търсят точно определени импулси с продължителност няколко наносекунди. През това кратко време яркостта на изкуствените излъчватели на хипотетичните извънземни може да превиши яркостта на която и да било звезда, намираща се в същото направление. Използването на всичките четири телескопа едновременно ще даде възможност за отсяване на фалшивите сигнали.

Учените са пресметнали, че ако лазер от ранга на най-мощните земни лазери (около 500 TW) е разположен близо до звездата Таби (1480 светлинни години от Слънцето) и е насочен в наша посока, то телескопите VERITAS ще могат да го забележат.

Може би именно тези телескопи ще осъществят пробива в безплодните до днешен ден опити на земляните в търсене на извънземен разум.

23
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
21 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Data
Data

US фондация дарява $185 хил. за консервация на „чинията“ на Бузлуджа

aaa
aaa

Спокойно, гейсащ инвестира върху аморалността/еднополовостта, че е нещо възвишено – в България от 25 години, но тайно, чак сега вече е отчасти оповестено.

Data
Data

Centaurians- Кентаврийци Име на членовете: Великия звезден съюз на Кентавър. Приети в Галактическата федерация: преди 1.1 милиона години Местоположение: Съзвездието Кентавър се намира между съзвездията на Лупус и Вела. Добре е познато с най-ярката си звезда, тройната система на Алфа Кентавър (също познат като Rigel Kentaurus). Една от нейните тройни звезди е Proximi Centauri, която е на 4.3 светлинни години и е най-добре познатата звезда на Земята. Разстояние от Земята: 4.3 до над 1000 светлинни години. Вид форма на живот: хуманоидни и рептоидни същества. Външен вид: Хуманоида Кентавриец най-близко се приближава до хората, които са сега на Земята. Мъжът е… Виж още »

Data
Data

😲
1.4 милиона души от фейсбук смятат да щурмуват секретната военна „Зона 51“ в САЩ |
Господари на ефира 😁😂😃😄

Data
Data

Много е важно да се знае, че всички тези разработки в „Зона 51“ служат за прикритие на съвсем други проекти като например проекта „Феникс“, който се явява реалното продължение на „Монтокския експеримент“. Съгласно разкази на хора, работели в базата, там – на специални полигони се запускат огромни космически апарти с антигравитационни двигатели, с размери от порядъка на 1200 метра дължина. От там са запускани и кораби до Луната и приемани обратно. В зоната се експериментират и най-невероятни технологий за управляване на съзнанието, както и за пътешествие в различните измерения на Пространство – времевия континуум / ПВК /, нещо което е… Виж още »

Data
Data

comment image

Data
Data

comment image

Data
Data
Data
Data

comment image

Data
Data
Data
Data

comment image

Ганчо
Ганчо

Може и да не са безплодни резултатите на СЕТИ и др, но да се мълчи!

Data
Data

Нибиру(боен кораб централа на гал. федерация) – слънчевата система Първо, Нибиру не е само 1 планета, а слънчева система с кафяво джудже, както и слънцето. Кафявото джудже е слънце, което никога не се запалва. А кафявото джудже може да дърпа планети, луни и астероиди в орбита около него. Кафявото джудже на Нибиру е много мощно, както се вижда, опитвайки се да се спусне дългата опашка на „космическите отломки“, която често се вижда зад тях. Това означава, че слънцето(кафява джудже( на Нибиру, макар и да не се е запалило(станало слънце), има много мощно магнитно поле, което е съставено не само от… Виж още »

Data
Data

😲
МИСТЕРИЯ!
Извънземни от Нибиру прелетели над Лондон? -… – Пик😁😀😂😃😄😆😆😆

Data
Data

😲

Шок!
Физикът Стивън Хокинг е бил елиминиран от пришълците от планетата Нибиру |
Блиц😄😆😆😆😅😃😃😃😃

Data
Data

😲
Истината е някъде там:
Защо ФБР отцепи слънчевата обсерватория в Ню Мексико – извънземни, Нибиру, слънцето изгасва |
Блиц 😆😂😁😀😂

Data
Data

😲
Службите обявиха Гражданско движение БОЕЦ за извънземни,
желаещи да заличат живота на Земята – Не!
Новините😁😀😆😃😂😅

Data
Data

😲
ЦРУ сензационно:
Руски войници и извънземни се сбиха, инопланетяните превърнаха хората в камък |
Блиц😅😂😃😆😅😅😅

Data
Data
Data
Data
Data
Data
Data
Data

Bellatricians-Белатрицианци Име на членовете: Звездна нация на Белатрикс. Бивш член на Лигата на Орион и Главно управление на този сектор от бившия съюз. Приети във Галактическата федерация: преди 3 години. Местоположение: Една от най-ярките звезди в съзвездието Орион-това е ярка звезда, която се намира в дясно и горе над Пояса на Орион. Разстояние от Земята: около 112.5 светлинни години. Вид форма на живот: главните същества са Диноид-Рептоид хибриди. Мигрирали от съзвездието Стрелец преди около 25 милиона години Външен вид: Много тежки и кокалести. Горната част на главата е заобиколена с кокалест гребен. Големи червени или матово жълти очи (те са… Виж още »

Data
Data

comment image