Ютубърът Крис Рамзи показа работещ домашен щит, който ни прави невидими

0
2743

В края на 2019 година, една компания създаде сериозна сензация. Това беше Hyperstealth Biotechnology Corp. Тя представи своя продукт Quantum Stealth, което е материал, който изкривява светлината. Стана известен в обществото като наметало за невидимост.

Въпросният материал е тънък като хартия и не е скъп

Може напълно реално да скрие човек, превозно средство, кораб, сграда, че дори и голям космически кораб. Разработени са 13 различни версии на материала, които могат да бъдат оформени по безброй много начини. Един човек обаче успява да пресъздаде технологията у дома и показва резултата.

Да разгледаме дали работи достатъчно добре

Оказва се, че няма нищо високотехнологично в този щит за невидимост. Представлява прозрачен лист от лентикулярни лещи, които изкривяват пълния спектър на видимата светлина. В един от тестовете, може да видите, че когато листът е ориентиран вертикално, химикалката под него се размазва до невидимост.

Когато светлината премине през този материал, тя бива пречупена. Вместо да продължи в права линия, тя бива забавена и преразпределена под различни ъгли. Така се създават точки, през които светлината реално вече не преминава. От там и ефектът за невидимост на обекта, който се намира отзад. Концепцията е доста интересна.

Може да изгледате видеото най-отгоре, за да видите различни сценарии, в които щитът е тестван


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари