Япония иска да изчисти цялата Азия от боклука

3
1319

Япония има огромен опит в преработката на отпадъци и сега иска да използва своите технологии и в другите държави от региона. Но явно трябва да побърза, понеже този перспективен пазар може да бъде завзет от китайските конкуренти.

Преработването и утилизацията на отпадъците е мръсен, но печеливш бизнес. Според финансовите анализатори, към 2022 година предприятията за изгаряне и преработка на отпадъци ще носят на своите собственици около $80 милиарда. А Япония, която умее да превръща една трета от изгорелите отпадъци в енергия, възнамерява да извлече максимална полза от тази ситуация.

Уеб изданието Quartz съобщи, че за тази година министерството на околната среда на Япония инвестира $18,6 милиарда за създаването на консорциум за утилизация на отпадъците, в който ще участват компаниите Hitachi Zosen, JFE Engineering и Mitsubishi Heavy Industries.

Основните клиенти на този консорциум ще бъдат страните от югоизточна Азия, които в момента изпитват истинска криза с отпадъците.

Главната цел на японския консорциум е да се обхване регионалния пазара преди това да направи Китай. Но за разлика от своите съседи Япония не само изгражда електроцентрали, работещи с отпадъци. Предлага се пакет от услуги, който е различен за всяка държава и е съобразен с нейните особености.

Към днешен ден подобни проекти действат в 10 страни от този регион, включително Сингапур, Тайланд, Индонезия и Виетнам.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
memer
memer

Пак ли ще нападнат китайците?

Geshev
Geshev

Коментара на века.

_nib_
_nib_

,,Предприятия за изгаряне….“ мерЦи.Боклука можеш да го тъпчеш,но не можеш да го дишаш.