Японската Комисия за справедлива търговия разглежда случая на предполагаеми опити на Apple да възпрепятства развитието на онлайн портала на Yahoo в Япония, наречен Game Plus. Порталът се конкурира с App Store на Apple, като позволява на потребителите да играят игри без да изтеглят приложения.

Услугите на Game Plus са уеб-базирани и геймингът се осигурява чрез пряк стрийминг от сървърите на разработчиците. Това позволява на потребителите да заобиколят напълно App Store, което означава, че Apple губи потенциални приходи. Платформата има над 60 милиона активни потребители (почти половината от населението на страната), но миналата година Yahoo Japan намали значително бюджета си и маркетинговите разходи. Въпреки това, разработчиците продължават да добавят нови игри.

Комисията също работи по друг случай на Apple. В него регулаторът разследва дали компанията е нарушила антитръстовите закони, като изисква японските оператори да продават iPhone за по-ниска първоначална цена, но по-високи месечни плащания. Според Федералната търговска комисия тази практика лишава потребителите от справедлив избор, представяйки погрешно общата цена на устройството.

Справедливо или не, каквото и да прави Apple в Япония, изглежда, че усилията са се изплатили. Компанията има почти 70% от пазара на мобилни услуги в азиатската страна, според GlobalStats, което е най-високият процент в световен мащаб.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
asd
asd

Експоденциално много повече от мозъка ти обаче.

ЕкспоДенциЯлен
ЕкспоДенциЯлен

Експо-какво? Ко каза ко??? хахаха

asd
asd

Експоненциално, грешка на езика. Като си тъп да напишеш друго, в правописа се хващаш. Дебил.