В последно време Huawei и ZTE биват забърквани доста често в скандали, свързани с шпионаж. Въпреки че е трудно да разберем как точно седят нещата само на базата на официалните обвинения, очевидно е, че двете китайски компании са под директна атака от американските власти. Всъщност, събитията се развиват доста бързо на световната сцена и много други страни, сред които Австралия, Нова Зеландия и Великобритания, започнаха да предприемат собствени превантивни мерки.

Като се има предвид всичко това, плюс неотдавнашния арест на главния финансов директор на Huawei, наистина не е изненада, че Япония обмисля собствени защитни мерки. За да бъдем справедливи, за разлика от продължаващите американски скандали, предполагаемите мерки на Япония няма да се насочат конкретно срещу Huawei и ZTE в частност. Вместо това, в страната се говори, че Токио ще въведе някои общи мерки за засилена информационна сигурност, които ще засегнат, наред с другите, и операциите на двете китайски компании.

Освен потенциалните загуби в бизнеса на Huawei със смартфони за крайни потребители, по-сериозната последица, която двете китайски корпорации биха могли да срещнат, е значителен удар по техните корпоративни клонове. И двете са важни играчи в бизнеса с мобилни инфраструктура. Huawei доставя мрежово оборудване на операторите NTT Docomo и KDDI Corp., а има и дългогодишното партньорство със SoftBank Group Corp (настоящи собственици на US Sprint Corp) със съществуващи планове за партньорство в 5G процеса.

Говорителят на китайското външно министерство Жен Шуан вече изрази сериозна загриженост относно ситуацията с Huawei и ZTE. Акциите на ZTE в Шенжен наскоро се свиха с 5.7% веднага след арестуването на главния финансов директор на Huawei. В същото време, Huawei не участва на борсата, но нещата и там изглеждат доста сериозни като цяло.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
7 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
ПетърИстината в очитеCapitalismus, #MAGAImeЦар Навуходоносор Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Марио
Марио

Искат да ги фалират нищо друго

Пламен
Пламен

Huawei е доста сериозен конкурен на Apple за да се остави да се развива. Трябва да го фалират докато е време. Все пак това не е американска компания.

Capitalismus, #MAGA
Capitalismus, #MAGA

Още един, който нищо не разбира. Забравете народ-държава-управление, такова тоталитарно единствено има само на Изток. В САЩ, Епъл има твърдо антиамериканска насоченост, те са ЛГБТ-либерални-джендър социалисти, които искат отворени граници, горене на американския флаг и социализъм. Те са анти-Тръмп, антиамерикански, антибели и антихетеросексуални джендър активисти, които не случайно не пожелаха да работят с Тръмп. Те са подлоги на Китай, защото клекнаха пред комунистическия режим и направиха така, че китайския комунистически режим да има достъп до данните на потребителите в Китай като дори съхраняват техните данин в техни собствени сървъри. Антиамериканската Епъл отказва да плаща данъци в Америка, защото позлва похвати… Виж още »

Той
Той

Значи Apple, Microsoft, Google, Amazon и т.н. като следят потребителите и шпионират е ок, ама Кирай като го правят е огромен проблем с демокрацията 😀

Цар Навуходоносор
Цар Навуходоносор

Демокрацията съществува, колкото съществуват и еднорози.

Capitalismus, #MAGA
Capitalismus, #MAGA

Епъл отказва да сътрудничи дори за взимане на данни от телефон на терорист /не помниш ли?/, Амазон шпионира за себе си, Майкрософт основно за себе си, Гугъл отказва да работи с Пентагона и развива собствено ИИ. Китай се опитва да шпионира цял свят в полза на дикатоторския си режим, в който ядат пластмасов ориз, докато на Запад това е немислимо, схващаш ли?

Това е все едно да имаш нож, помисли си дали искаш да седи в ръцете на монахиня, която иска да реже нож с него или в ръцете на масов убиец.

Ime
Ime

и ти вярваш на тези рекламни трикове ?

Capitalismus, #MAGA
Capitalismus, #MAGA

Какви рекламни трикове бе, Гугъл и Епъл масово блокират съдържание на американисти и американски нацоиналисти, на консерватори и хора искащи свободен пазар. YouTube, Gogole Search, App Store и всичко е за глобализъм, джендър-педерастия и срещу Америка. Има конкретни записи, публични конференции други, където показват сътрудничество със организациии Сорос /който е срещу националистическа Америка/, демократично-либерални фондации, Хилари Клинтън /приятелка на Шмид от Гугъл/.

В момента глобалистките организации водят война с Америка, която ползват единствено като резидентура.

Capitalismus, #MAGA
Capitalismus, #MAGA

Епъл правят множество интервюта срещу Тръмп, правиха кампании в подкрепа на Киото договора – един антиамерикански договор. Вземи се ограмоти и не гледай и мисли като Българоиден тъпак, на Запад в момента се води война срещу белите, хетеросексуалните, свободния пазар и национализма. Джендър-глобалистите от Гугъл, Амазон и Епъл водят тази война, тя е срещу националната държава и нейните ценности, тя е срещу Америка.

Цар Навуходоносор
Цар Навуходоносор

Оризарите се подлизват на САЩ, САЩ направиха удар срещу Huawei – Китай, сега го правят и японците, като знаем ,че Китай и Япония много не се ‘аресват. Търговска война. Както е казал и колега по-долу „Значи Apple, Microsoft, Google, Amazon и т.н. като следят потребителите и шпионират е ок, ама Кирай като го правят е огромен проблем с демокрацията “ , смЕх и подигравка е тая игра на сцената, жалко ако има рибки, които се ловят на тази смешна примамка.

Истината в очите
Истината в очите

За хавай телефоните съм съгласен да ги изчукат ама на зитии не

Петър
Петър

Ти можеш ли да напишеш един нормален коментар с обозновка?