Все още нямаме и малка представа как ще изглежда светът, гъсто покрит от 5G мрежите, а някои вече започнаха да работят усилено по стандартите, които ще заменят следващото поколение клетъчни комуникации. Японското правителство планира да отдели общо около 70 милиарда йени (652 милиона долара) за онези корпорации, които провеждат изследвания и разработват клетъчни системи от шесто поколение. Това се дължи на факта, че страната изостава от Южна Корея и Съединените щати в развитието на 5G мрежите и иска да спечели при следващия преход на поколението клетъчни мрежи, твърдят от информационната агенция Kyodo.

Помощта при прехода към следващото поколение 5G трябва да се предостави от експертен съвет, сформиран към Министерския съвет, който включва представители на частния бизнес, заинтересовани агенции и техници. Според плана на властите на страната, Япония трябва да стане лидер в прехода към 6G.

Смята се, че 6G ще бъде широко използван в безпилотните превозни средства и дистанционната медицинска помощ.

Трябва да се отбележи също, че наскоро се появиха новини по повод работата по следващото поколение мобилна мрежа, която ще дойде след 5G. Това се прави не само в Китай (например от Xiaomi и Huawei), но и от американският регулатор FCC вече започнаха да се замислят относно разпределението на честотите за 6G.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари