Японският министър по дигиталното развитие Таро Коно е решил да прекрати изискването, задължаващо изпращащите информационни данни към правителството да използват дискети или CD-ROM дискове, предава The Register. Решението на Коно е било съобщено по време на редовната конференция „Концепция за дигитално общество“, където е била представена визия за развитието на дигиталните услуги, предоставяни от японското правителство. Една от мерките, които целят да улеснят комуникацията между гражданите на страната и правителствените и държавни институции се нарича MyNunber – национален дигитален идентификационен номер.

Що се отнася до изоставянето на вече остарелите носители на информация, The Register привежда, че настоящите регулации по отношение на това как може да бъде изпращана информация към държавни институции включва близо 2000 препоръки, сред които обаче не присъства разрешението за изпращането на данни през Интернет, като има изискване да се използва дискета или CD-ROM.

Британската медия споменава, че Коно не е първият, който се е заел да промени традиционни за Страната на изгряващото слънце практики по отношение на местната администрация. Преди година, тогавашният премиер на Япония – Йошихиде Суга – обещал, че по време на мандата си ще направи зависимостта от факс машините и традиционните физически печати по-малка, но той не остава дълго на поста си и това обещание така и остава неизпълнено.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари