fbpx
8.8 C
София

Японските производители са уверени, че дефицитът на чипове ще започне да отстъпва през декември

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Японските автомобилни производители възнамеряват да прекарат оставащото време до края на календарната есен в режим на намалени обеми на производство, тъй като не разполагат с достатъчно полупроводникови компоненти, за да достигнат пълния си капацитет. И от декември те са готови да увеличат обема на производството на автомобили, като по този начин намалят влиянието на дефицита на чипове върху индустрията.

Тази седмица, според Nikkei Asian Review, Nissan Motor е обявил, че през октомври и ноември е намалил плановете си за производство на автомобили с 30% от предишното ниво, до 263 000 превозни средства през октомври и 320 000 превозни средства през ноември. През август компанията трябваше да затвори завода си в Съединените щати за две седмици поради недостиг на компоненти, доставени от Малайзия. През септември Nissan успя да произведе повече автомобили от планираното, тъй като ситуацията в индустрията не беше толкова лоша, колкото компанията очакваше.

Honda Motor ще намали обема на производството си с 10% в три от своите предприятия в Япония от началото на ноември. През октомври обемът на производството на автомобили в японските предприятия на марката вече е намалял с 30%. Toyota Motor, която остава най-големият автомобилен производител не само в Япония, но и в света, намали производството си на автомобили с 40% през октомври, но до ноември спадът от плана няма да надхвърли 15%, което показва подобрение на ситуацията в индустрията.

От декември японските компании ще започнат да увеличават обемите на производството на автомобили. Nissan дори очаква да компенсира всички загуби, понесени през предходните месеци до края на март. Само за дванадесет месеца компанията ще трябва да пожертва възможността да произведе приблизително около 500 000 автомобила.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини