Японски ИИ алгоритъм може да остави без работа моделите, демонстриращи дрехи в интернет магазините

9
902

Японската компания DаtaGrid, основана от учени от университета в Киото, създаде алгоритъм с елементи на изкуствен интелект, който генерира изображения на хора в цял ръст, които не се различават от моделите, показващи дрехи в сайтовете а различните онлайн магазини. Компютърните модели могат да бъдат „облечени“ с всякакви дрехи и могат да заемат всякакви пози на фона на типичното фотографско осветление.

Всяко изображение на новия алгоритъм е с размери 1024х1024 пиксела. Уеб изданието Futurism отбеляза, че това са най-реалистичните модели, които неговите специалисти и дизайнери са виждали.

Новият алгоритъм на DаtaGrid се базира на генеративно състезателна невронна мрежа (GAN), съставена от две части: едната се учи да създава изображенията, а втората се опитва да определи, дали тази снимка е реална или не. Когато електронния арбитър започва да обърква изкуствените изображения с истинските, счита се, че обучението е преминало успешно.

Компанията DataGrid отбеляза, че тяхната технология съвсем скоро ще бъде комерсиализирана. Предполага се, че първите клиенти на компанията ще станат интернет магазините за дрехи и рекламните агенции, които ще получат възможност да направят съществени икономии, понеже повече няма да имат нуждите от услугите ма живите модели и фотографските студия. Това наистина е един нов бизнес, който съвсем лесно може да остави без работа хилядите модели, ангажирани в онлайн магазините.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
7 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

То пък и тяхното една „работа“. Не ядат да са красиви и после викат: „Аз съм модел в Инстаграм“. Аз пък съм гангстер в GTA…

Western Civilization
Western Civilization

Българите са нисши хейтъри и такива като теб са с преброено време, скоро ще бъдете в стопанска изолация и ще искате гарантиран минимален доход, защото сте хора, които цивилизованият свят ще изолира напълно от обществния живот.

Ти пък си "висш ловър" :)))
Ти пък си "висш ловър" :)))

Я погледни мъжете на първата снимка. От петима – два брадати тарамбука и едно негро. Отразяват много точно етническия състав на западния свят, в който белите се превръщат с бързи темпове с дискриминирано малцинство.Такива като тебе скоро ще се редят пред руското посолство за визи. Или пред кварталната аптека за благ вазелин, за да не боли толкова „евроинтеграцията“ 😀

Western Civilization
Western Civilization

В Русия има по-силна ислямизация отколкото в Европа. Това го доказват всички възможни статистики, напук на дезинформационните кампании на ГРУ в България. Русия също не е „бяла“ страна, който е ходил там много добре знае, че това е сбор и мешавица от тонове култури, независимо от руската пропаганда на ГРУ в дезинформационни сайтове с неистини и фалшиви новини, които се ползват за унищожаване на демократичния процес в Европа. До 2040-та година в Русия мнонзинството от армията ще бъдат мюсюлмани. Не случайно Путин откри най-голямата джамия в Европа в Русия, заедно с приятеля си ислямист – Ердоган. В Русия има република,… Виж още »

Чакай ти да фалира Русия :)
Чакай ти да фалира Русия :)

Той и котарака така вървял подир козела, гледал как му се клатят топките и чакал да паднат… 😀 Моето тролче́, Русия е единствената страна в света, която произвежда всичко, необходимо за населението си – от храни и горива, през коли, домакинска техника и компютри, та до космически кораби, ядрени подводници и стратегически бомбардировачи. Това не ти е JewSA, в която половината население продава на другата половина китайски стоки, втората половина смята данъците, таксите, лихвите, осигуровките и застраховките на първата половина, а чифутите печатат долари денонощно в частните си банки и пращат армията да „демократизира“ с бомби и танкове всеки, който… Виж още »

Western Civilization
Western Civilization

– Сорос е антиамериканец, той е срещу всяка национална държава, включително САЩ. Но той не е основният проблем, а един от многото. Дезинформационните кампании на ГРУ в Русия се опитаха да го искарат основен и единствен, но той не е. – В Русия има еврейска автономна република, СССР е един от основните фактори за създаване на еврейска държава. В Русия антисемитизмът се наказава възможно най-силно от цял свят, освне Израел. В Русия е пълно с евреи. – Крим е центърът на европейския юдаизъм, когато Путин го присъедини незаконно към мултинационалната федерация, в речта си той каза, че го прави, защото… Виж още »

ха ха ха
ха ха ха

Браво, Western Civilization / Шишо / Миро20 / Капитализъм. За положени старания в публикуването на спуснатите опорни точки ще получиш тази седмица от НПО-то 10%-ни „соли за вана“, а не както обикновено 5%-ни 😀

115
115

😀 😀 😀

Чидесно
Чидесно

Ще има повече кадри за п*рно индустрията.