Японски компании подготвят нов формат за висококачествено Blu-ray Audio

0
25

Редица японски компании, сред които Memory-Tech, Krypton, Q-tec и Camerata Tokyo, подготвят съвместно нов формат за аудио с високо качество, който ще се съхранява на дискове Blu-ray.

Най-вероятно новият формат ще получи названието „High Resolution Audio“. Засега е известно, че компаниите, стоящи зад неговата разработка, с цел популяризиране на новия стандарт са се обединили в група, наречена „Promotion Group of Blu-ray Disc for High Resolution Audio“.

Според спецификациите на новия стандарт, аудиото с повишена честота и висок битрейт ще се записва на дискове Blu-ray, а една от задачите на новосъздадената група е да подготви пълен набор от инструменти и подходяща среда за внедряването на новата технология и последващото им предаване на звукозаписните компании в Япония.

Степента на проникване на стандарта все още не е известна, а членовете на алианса избягват да дават каквито и да било прогнози. Според оскъдните налични до момента данни цената на един такъв диск не би трябвало да бъде по-висока от цената на Super Audio CD.

Очаква се първите три музикални албума, които ще бъдат разпространявани с новата технология, да се появят в продажба още през идния месец.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари