Най-голямата подобна сделка досега, осъществявана от компанията.

Blackberry обяви, че е постигнала договореност с компанията за информационна и интернет защита Cylance. Сумата по придобиването е $1.4 млрд.

Това, което отличава младата компания Cylance от други антивирусни разработчици е, че вместо да разчита на традиционни методи за засичане на заплахите като сигнатурно-базирани методи, продуктите им използват изкуствен интелект и машинно обучение за борба с тях. Компанията изтъква, че има над 3500 активни клиента и партньора, включително една от всеки пет компании от Fortune 500.

Както знаете, BlackBerry (преди RIM) вече не е производител на познатите с марката телефони, а е доставчик на услуги и продукти за сигурност, обслужващи мобилни устройства и такива от спектъра на Интернет на нещата. „Лидерските позиции на Cylance в областта на изкуствения интелект и киберсигурността ще допълнят незабавно цялото ни портфолио, UEM и QNX отделите, по-специално“, сподели при анонса на сделката изпълнителният директор на BlackBerry Джон Чен.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коментар
Коментар

почти всички разработчици на ав ползват ИИ… от доста време. Сигнатурите са само една част.

ByteRyder
ByteRyder

БлякБери се славеха като едни от „най-сигурните“ телефони в Щатите, но конкуренцията между Андроид и Айфон ги банкрутира. По онова време, когато и Нокия и Сименс издадоха багажа м/у другото, се говореше, че РИМ ще инвестират в спътникова мрежа и инфраструктура от последно поколение – за да се предпазят от подслушване и шпионаж. Това бяха годините на Сноудън, а именно тогава се пусна и слуха, че Хуавей са троянски кон. След това РИМ фалираха. Имаше и изслушване в Конгреса, специално за Хуауей. А веднага след това, Китайския Телеком беше хакнат, но за това не писаха по вестниците – а вместо… Виж още »