1 милион километра на Tesla Model S с две подмени на акумулаторния блок и три замени на двигателя

33
3699

Счита се, че електромобилите не могат да изминават много големи разстояния, което е логично, понеже те отскоро са на пазара. Но ето, че се появи първият електромобил Tesla Model S, успял да измине 1 милиона километра (620 000 мили), който е собственост на обикновен водач.

Германецът Хансйорг Хеминген (Hansjörg Gemmingen) е притежател на електромобила Tesla Model S P85 от 2013 година и споделя, че много обича да шофира. Германецът изминава средно по 600 км на ден, което не е особено трудно, като се има предвид качеството на германските аутобани. Интересно е, че Хеминген притежава и модела Tesla Roadster, с който вече е изминал впечатляващите 600 000 километра.

При изминаването на това рекордно разстояние германецът два пъти е подменил акумулаторния блок на електромобила и три пъти електродвигателя (drive unit). С оригиналния акумулаторен блок Tesla Model S P85 е изминал почти половин милион километра (310 000 мили) без забележима деградация. След като Tesla разкри какви са проблемите с ранните екземпляри на Tesla Model S, които водят до повреди, поставеният най-нов двигател вече е изминал 680 000 километра и работи и до днес. Всички възникнали проблеми са били в рамките на гаранционното обслужване на електромобила и разходите за неговата поддръжка са били съвсем минимални.

Любопитно е, че след изминаването на тези 1 милион километра Хансйорг Хеминген не мисли да спира и обяви, че възнамерява да измине със своята Tesla Model S P85 1 милион мили.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
33 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари