10 компании се обединиха в консорциума Internet of Things

0
29

Вероятно сте чували термина „Internet of Things“ – концепция за един свят, в който всички уреди ще бъдат свързани в Мрежата и ще могат да комуникират помежду си. Изграждането на този свят може да се случи по-рано, отколкото звучи благодарение на основаването на нова организация с нестопанска цел на име Internet of Things Consortium.

Председател на консорциума е Джейсън Джонсън, а в основата му стоят десет технологични компании: Active Mind Technologies, Basis Science, Coin, Kease, Logitech, Movl, Ouya, Poly-Control, SmartThings и Ube. Целта на организацията е търсенето на нови начини, по които свързаните към интернет устройства да могат да работят съвместно, както и разработването на нови устройства от такъв тип.

Едно от условията за изпълнението на тази цел е отвореността на всяка компания-участник към останалите членове на консорциума. С други думи казано, десетте компании ще си сътрудничат не само по отношение на създаването на нови технологии, но и по предлагането на тези технологии на пазара.

Първото заседание на консорциума ще бъде тази сряда, в рамките на изложението CES в Лас Вегас.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари