1Facebook позволява повече контрол над данните ви

Facebook ще позволи на потребителите да „изключат“ информацията, която другите уебсайтове споделят със социалната мрежа за онлайн активността има . Във вторник технологичният официално обяви старта на своя инструмент „Off-Facebook Activity, който за първи път осигурява контрол за това как данните, събрани на друго сайт в мрежата за тях, могат да бъдат използвани от социалната мрежа.

2Социалната мрежа започна да наема журналисти

Фейсбук започна да наема журналисти, които да попълват новата секция с новини на социалната мрежа. Сайтът призовава „опитни журналисти“ с опит от пет и повече години, включително основна информираност относно новините и „отлична преценка за новини“ Журналистите ще са на пълно работно време.

3Шоуто на Apple ще е най-скъпото в историята

Според съобщенията „The Morning Show“ на Apple ще бъде една от най-скъпите телевизионни продукции в историята. Цената му ще е поне 150 милиона долара на сезон . Това би го превърнало в едно от най-скъпите телевизионни предавания досега, наравно с „The Crown“ на Netflix.

4YouTube неправомерно е събирал данни за деца

YouTube е бил под разследване от FTC за нарушаване на поверителността около личните данни на непълнолетни. Става въпрос по-специално за това, че видео гигантът е събирал данните на деца на възраст под 13 години. Това е сериозно нарушение на Закона за защита на поверителността на децата в Интернет (COPPA) . Във вторник Bloomberg съобщи, че като очевиден опит за успокояване на регулаторите, YouTube планира да прекрати практиката си да разрешава „насочени“ реклами на видеоклипове, които децата са по-склонни да гледат.

5В Facebook Marketplace се продава оръжие

Хората използват Facebook Marketplace, за да продават оръжия, според нов доклад на The Wall Street Journal . Въпреки че политиката на Facebook забранява продажбата на оръжия в платформата, продавачите използват подвеждащи думи за каси или кутии за продажба на оръжие.

6Разследват Libra

Антимонополният орган на ЕС рзследва криптовалутата на Фейсбук- Libra, съобщи Bloomberg Съмненията са, че тя  нарушава принципите на честна конкуренция. Обявена през юни 2019 г., Libra ще е крипто  валута, която ще помогне на интернет потребителите да правят покупки и да изпращат пари през граница, без триене на традиционните валути.

7Роботът, доставящ храна, получи ново финансиране

Стартъпът, стоящ зад робота за доставка на храна Starship Technologies днес обяви кръг на финансиране от серия А за 40 милиона долара . Компанията пусна автономни роботи, които се движат около университетските кампуси и квартали, доставящи всичко – от банани до излитане до пелени.

8MoviePass пазят некриптирани клиентски карти

Според TechCrunch сървърът на MoviePass, който не е защитен с парола, съдържаща 58 000 некриптирани клиентски карти и номера на кредитни карти на MoviePass, е оставен на открито . Базата данни съдържаше пълни номера на кредитни карти с подробна информация за фактуриране, които потенциално биха могли да бъдат използвани за измамни покупки.

9Берни Сандърс е против лицевото разпознаване

Демократичният кандидат за президент Берни Сандърс направи разпознаването на лицето част от своята платформа за предизборна кампания . Като част от обширни обещания за реформа в наказателното правосъдие, Сандърс казва, че ще забрани използването на разпознаване на лица от полицията.

10Първият телевизор на OnePlus

OnePlus пуска първия си телевизор – телевизията OnePlus – през септември, заяви изпълнителният директор на OnePlus Пийт Лау пред Business Insider . Основният фокус за телевизора OnePlus ще бъде върху качеството на изображението – компанията ще използва QLED екран панел с 4K резолюция – както и качеството на звука.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
111
111

Ба**и простотиите майна. Скоро толкова малоумна сатия не беше публикувана.

115
115

„Cпopeд ТесhСrunсh cъpвъpът нa МоvіеРаѕѕ, ĸoйтo нe e зaщитeн c пapoлa, cъдъpжaщa 58 000 нeĸpиптиpaни ĸлиeнтcĸи ĸapти и нoмepa нa ĸpeдитни ĸapти нa МоvіеРаѕѕ, e ocтaвeн нa oтĸpитo“
Баси паролата, баси нещото…
Иначе сървъра да го покрият с найлон поне, та ако завали да не се намокри.