10 000 крави могат да захранят 1000 сървъра

3
37

Намаляването на консумираната електроенергия в сървърните центрове се превръща във все по-голяма необходимост, особено с намаляването на лимитите за въглеродни емисии, които могат да се изпускат в атмосферата. Това принуждава компаниите да измислят алтернативни методи за захранване на енергоемките съоръжения.

Една от идеите за произвеждането на по-екологична енергия е използването на биогазове. HP Labs са извършили изследване по въпроса и от него става ясно, че кравите могат да бъдат използвани за производство на електричество, което да задвижи сървърите, от които зависи световната мрежа. Изследването е представено на конференция организирана от Американското общество на машинните инженери.

Калкулациите, които са извършени от специалистите на HP Labs показват, че една ферма с популация от 10 хиляди крави би могла да захрани сървърен център с хиляда машини. Произвежданото електричество ще бъде в рамките на един мегават за час.

На този етап идеята на HP Labs е само на хартия и не е тествана или практически реализирана. Засега не е планирано изграждането на демонстрационен проект. Том Крисчън, един от специалистите в HP Labs, е заявил шеговито, че все още не планират купуването на крави за сървърната кравеферма.

Можете да се запознаете с пълното съдържание на проучването ако последвате тази връзка.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари