Бъдещето на музиката през мобилни устройства е безжично, категорична е маркетинговата компания Counter Point Research. Нов нейн доклад прогнозира, че през 2020 г. ще се продадат цели 129 милиона чифта безжични слушалки от тип тапи, които се поставят директно в ухото.

Тази прогноза е значителен скок спрямо само 49 милиона продадени бройки през 2016 г. Компанията я оправдава с очаквания интерес в резултат на появата на новото поколение AirPod слушалки. Те трябва да бъдат анонсирани скоро и Apple ще ги рекламира агресивно, за да компенсира скорошното забавяне в продажбите на iPhone. В същото време, фирмата оценява продажбите на Apple AirРod на някъде около 35 милиона единици и заемащи около 75% от общия пазарен дял за безжични слушалки.

Смята се, че Samsung (който току-що пусна Galaxy Buds), Bose, Jabra, Huawei, Bragi, и LG ще продължат да задвижват пазара на тези слушалки и че Google, и в крайна сметка Amazon и Plantronics ще влязат също в безжичната тенденция.

Очаква се умните асистенти в тези слушалки да задвижат пазара напред, като в крайна сметка отворят път за други полезни функции, като напр. свободни ръце, превод в реално време и проследяване на жизненоважна здравна информация.

Тези, които ще се възползват от тази разрастваща се индустрия, са производители на литиево-йонни батерии и производители на компоненти, които правят микрофони, сензори, чипове и малки звукови компоненти.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
5 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
JohnAxOxЗухърбъргbootНе на фалшивите новини Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
boot
boot

При мен не сполучи тенденцията. Дразнещо е малкото време на работа (само няколко часа), а и адски досадната нужда от зареждане. Окончателно преминах само на жични слушалки.

Pesa
Pesa

земи не ползвай и телефон тогава, це и той се презарежда. Отдавна има такива които карат цял ден без проблеми …

John
John

По лошото е качеството на звука. Много по зле от жичните слушалки.

мдаа
мдаа

130 милиона ще си забучат мини литиеви бомби у ушите

bure_s_barut
bure_s_barut

Няма да съм от тях…

boot
boot

bure_s_barut, не се заричай. Силата на рекламата е безкрайна, а в комбинация със смукачи, анализатори и профилатори като FB, Google… С твоя коментар се зачудих за какво си купих AirPods и отделно още два чифта големи слушалки. При определени условия за ползваеми, ама при мен не. Имам доста устройства вкъщи. Специално ЕърПодс са най-дразнещи, защото нямат кабел. Mac-овете са с постоянно включен блутут заради клавиетурите. Тапите се връзват автоматично към последното закачено устройство. Трябва да ида да му спра блутута, после да ги свържа с другото… Добре че слушалките не са само безжични, ми имат и кабел. 10000 пъти по-лесно,… Виж още »

Не на фалшивите новини
Не на фалшивите новини

Вредни са за мозъка, защото електромагнитния сигнал преминава през главата!

Зухърбърг
Зухърбърг

Добре а като си допреш телефона до ухото електромагния сигнал да не би да ти преминава през петите ?
А антените и рутерите дето ги има на всеки 2 метра да не мислиш, че разпръсват снежинки ?

AxOx
AxOx

@Зухърбърг –
безжични слушалки – 8 часа/ден,
телефон – 1 час/ден

–-