14-годишен предприемач стартира третата си компания

1
9

Какво правят тинейджърите, които наскоро са навършили 14 години? Пият „Кока-кола“ и слушат новите музикални хитове на своя iPod или смартфон?

Ако предположите това, навярно ще се прави за немалка част от тях, но този 14-годишен ирландец очевидно е едно голямо изключение от правилото.

Джордън Кейси, който в момента все още е ученик в гимназията, тосу що стартира третата си компания с името Eventzy. Това обяви самият той по време на конференцията Web Summit в Дъблин, където обясни, че новата услуга все още е в бета версия, но очаква да стане достъпна за потребителите в началото на следващата година.

Eventzy предлага набор от софтуерни инструменти, с чиято помощ организаторите на различни събития могат да управляват по-лесно проектите си.

„Ще имаме безплатна версия за по-малки мероприятия и платена, която ще бъде за корпоративни събития“, обяснява Кейси.

„Няма да се съревноваваме с компании като Eventbrite, тъй като те работят най-вече с билети. Нашият софтуер ще позволи на потребителите да управляват организираните от тях събития и да ги промотират в социалните мрежи„.

Това е третата компания, която Джордан Кейси основава за около година. През 2013 г. той използва същата конференция, за да обяви тогавашната си инициатива Teachware, която в момента вече включва повече от 300 учители, които споделят опита си, над 150 потребители ползват създадения софтуер ежедневно. Casey Games пък е малко студио за разработване на видео игри. От него през 2011 г. излиза ММО игра за деца, наречена Food World.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
A.com
A.com

Малка правописна грешка:

гимназията, тоСу що стартира