Oracle размахва за пореден път голямата метла, като този път броя на освободените служители може да достигне 14 000 човека, предава The Register.

Въпросната реорганизация се прави с мисъл за преструктуриране на основните операции на компанията и увеличаване на дела на Oracle в облачното пространство. Но даже и някои от клауд звеното на компанията имат притеснения за работното си място. 40 човека от облачното звено вече се разделиха със службата си, като в края на миналата седмица 250 служители на отдела в Редууд Сити, Калифорния са получили уведомления за освобождаване и сто техни колеги в Санта Клара.

Запитани за коментар за достоверността на информацията, от Oracle непряко я потвърждават: „С разрастването на облачния ни бизнес, ние продължаваме да налагаме баланс над ресурсите ни и реструктуриране на групата на разработчиците. Това действие цели да ни убеди, че разполагаме с точните хора, които ще доставят най-добрите облачни продукти към нашите клиенти по целия свят“, заяви официален представител на Oracle, отказвайки допълнителен коментар.

The Register предава, че много служители на компанията, които се очаква да бъдат освободени, се страхуват за оставането си в САЩ, тъй като са дошли в Oracle с работни визи. IEEE Spectrum, на свой ред допълват информацията с това, че на много от служителите, които са били освободени им е бил даден едва половин час да напуснат сградата, в която работят, а цели екипи са привиквани в конферентните зали и са били освобождавани групово. „Сутринта си беше касапница“, споделил един от освободените пред медията.

Самото облачно звено на Oracle в последно време е засегнато от напускането на ключови личности. През септември миналата година, напусна вицепрезидентът по продуктово развитие Томас Кюрейн. Той не стоя дълго време без работа, след като в началото на тази година пое отговорността да управлява облачния бизнес на Google, заменяйки на поста Даян Грийн. Кюрейн беше прекарал 22 години в Oracle. Този месец, друга ключова фигура, Амит Завери, вицепрезидент на облачната платформа на Oracle напусна компанията. Той също стана част от клауд армията на Google, оглавявайки Apigee отдела. Завери също беше дългогодишен служител на Oracle. Неговият стаж в компанията е 24 години.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Методи ДамяновSQLДебилиън303318 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
303318
303318

Не напускат , а са уволнени.

Дебилиън
Дебилиън

Да фалират оракъл дано .Алчни гъзове.

SQL
SQL

Ехееее …
Мето – Терсенето, а бе пич горски, до там ли се докара, че да ми триеш постовете бе, ренде с ренде измислено.
Заради такива като теб, ще спра да посещавам калдатата, смотаняк миризлив.
И вземи спри химията, съвсем ще оплешивееш.