150 жалби са подадени до момента срещу Mega

0
31

Срещу стартиралата през миналата седмица услуга за споделяне на файлове Mega вече са подадени над 150 жалби от правопритежатели заради публикувани в ресурса материали, защитени с авторски права. Припомняме, че основателят на проекта Ким Дотком понастоящем се бори срещу заплашващата го екстрадиция в САЩ, където той е обвиняван в нарушаване на авторски права и публикуване на пиратски материали в закрития през миналата година портал Megaupload.com.

Част от претенциите срещу Mega са за незаконно разпространение на филма „Джаго без окови“ (Django Unchained), Microsoft Office, образи на дискове на сър Елтън Джон и други.

Самият Ким Дотком заяви наскоро, че от организационна гледна точка Mega ще разполага с по-добра защита срещу публикуване на пиратски материали, както и че, за разлика от Megaupload, новият ресурс съхранява данните в криптиран вид и достъп до тях може да получи само техният собственик или лица, на които той е позволил достъп до тях. На теория, без ключ за достъп дори операторът на услугата не знае какви точно данни са качени на неговите сървъри.

От Mega заявиха, че жалбите от собственици на авторски права са нормално явление, съпътстващо работата на всеки файлов хостинг. По думите на представител на проекта, до момента срещу него са подадени общо 150 отделни жалби за 250 случая на споделяне на пиратски материали. По-голямата част от жалбите са подадени от собственици на авторски права от САЩ.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари