20 полезни приложения за Android

Някои от тях са частично отключени, а други трябва да бъдат изцяло закупени.

11
6447
20 полезни приложения за Android

Огромното изобилие от приложения за Android може да доведе до тотално объркване, особено ако се чудиш кои биха били най-полезни за твоето мобилно устройство. С този материал ще насоча вниманието ти към селекция от 20 инструмента, които могат да обогатят една идея повече твоя смартфон и да са ти полезни всеки ден.

Desert Island

Desert Island е приложение на Google, чието идея е да ограничи прекараното време на смартфона през деня. Макар и да звучи парадоксално за мнозина, този проект има за цел да помогне на хората да намерят баланс с технологиите, като бъде намален достъпа до приложения по твой избор.

След инсталацията, Desert Island ти дава възможност да си избереш 7 основни приложения, след което всички останали ще бъдат скрити; разбира се, това съвсем не означава, че ще са напълно недостъпни. На всеки 24 часа Desert Island прави обобщение как си се справил. Така по-лесно можеш да разбереш как и колко време заделяш всеки ден за твоя телефон.

Изтегли

Boom

Никога не е излишна допълнителна гъвкавост, особено когато заговорим за аудио. Boom ти дава разширени възможности за коригиране на звука на твоя смартфон, които включват еквалайзер, поддръжка на аудио формати като FLAC, WAV, AIFF и 3D surround за още по-въздействащо преживяване докато слушаш любимите си парчета.

Изтегли

Bandcamp

Bandcamp android Bandcamp android 3Bandcamp android 2

Мобилното приложение на Bandcamp е удобен начин да се наслаждаваш на музикалната си колекция в платформата с лекота и удобство навън. Освен това, е лесно и практично ако желаеш да се сдобиеш с нов албум и да подкрепиш любимите си артисти чрез интуитивния си дизайн.

Изтегли

Threads

threads instagram app 2 threads instagram app

Threads е приложение за Instagram, което ти дава възможност за споделяне на снимки, видеа и съобщения със своите контакти. Освен това, можеш да споделяш и местоположение, както и статус с лекота благодарение на своя лесен за употреба дизайн.

Изтегли

Pinterest

pinterest android app 3 pinterest android app 2 pinterest android app

Мобилното приложение на Pinterest събира всички функции от настолната версия, която я прави предпочитаната платформа за намиране и споделяне на вдъхновяващи идеи. С нея можеш да закачаш, организираш в колекции и да качваш свои проекти, които на свой ред да споделиш със света без никакви усилия.

Изтегли

LastPass Password Manager

LastPass е жизнено важно приложение, което улеснява съхраняването и организирането на паролите към твоите акаунти. Освен, че ти помага да генерираш сложни комбинации, които да възпрепятстват потенциален пробив, то предлага и екстра защита с така наречената глобална парола, която дава още един слой на защита.

Изтегли

Podcast Addict

podcast addict

Podcast Addict е чудесно приложение, което събира огромна селекция от най-популярните подкастове в света. Предлага изчистен интерфейс включващ опции за playback, инструменти за сваляне, както и търсачка с възможност да търсиш според конкретни категории. В допълнение, Podcast Addict поддържа Chromecast и Sonos заедно с Android Auto и Wear OS.

Изтегли

Solid Explorer

Макар и да е безплатно само за 14 дни, Solid Explorer е приложение, което прави лесно и приятно управлението на файлове. На цената на 3$ получаваш богат набор от инструменти, които поддържат най-популярните облачни услуги за съхраняване на информация. Сред тях можеш да намериш FTP, SFTP, WebDav и CIFS клиенти, способност за четене и сваляне на архиви като RAR, ZIP, 7ZIP и TAR; облачен файлов мениджър, който работи с популярни приложения като GoogleDrive, DropBox, Mediafire, Mega и др.

Изтегли

TickTick

ticktick app

TickTick може и да не е сред най-популярните приложения за планиране на деня, но въпреки това предлага широк набор от инструменти, които си струва да бъдат приложени в действие. Част от тях включват създаване на списъци с ежедневни задачи, напомняния, задаване на категории и възможност за споделяне на задачи с други хора.

Лесна е за употреба и показва детайлна статистика за свършените / оставащи задачи за деня и седмицата.

Изтегли

Zedge

zedge app

Zedge ти позволява да персонализираш своя смартфон чрез огромната си база от фонове, рингтонове, аларми, стикери, известия и др. Една от най-интересните опции на това приложение е live wallpapers, която позволява да имаш видео фонове без да има отражение върху живота на батерията.

Изтегли

KineMaster

kinemaster app

KineMaster е може би едно от най-популярните приложения за редактиране на видео клипове за Android. Това се дължи на широкия спектър от аудио и видео инструменти за обработка, визуални филтри за още по-ефективен краен резултат, добавяне на текст, стикери, регулиране на скоростта, преливащи ефекти и др.

Още по-хубавото е, че спокойно можеш да записваш своите видеа директно с KineMaster и да ги редактираш с лекота без да се налага да прескачаш от апликация към апликация.

Изтегли

PhotoDirector

photodirector app

Не е достатъчна само добрата камера за да представиш ефективно най-паметните моменти в рамките на снимка. Често са нужни малки корекции, които биха спомогнали за постигане на още по-добри резултати и PhotoDirector е много добро решение за това.

Тази апликация идва със стандартни инструменти за редактиране на цветове и баланса между тях, сатурация, атмосферични филтри, рамки, текст, промяна на пропорции и много други.

Освен обработката на снимки, PhotoDirector може да се използва и за снимане, което допълнително улеснява организационния процес преди редактиране.

Изтегли

Tattoodo

Tattoodo app

Tattoodo е специализирана търсачка и платформа за всички ценители на татусите и алтернативното изобразително изкуство. Предлага достъп до милиони снимки, разнообразни колекции с татуировки, както и възможност да следваш любимите си татуисти.

Можеш да търсиш снимки според различни филтри, мотиви и артисти. Още повече, ако самият ти си горд собственик на татуси, можеш да ги споделиш чрез Tattoodo с огромна лекота.

От друга страна, ако си татуист, имаш опция да добавиш своето студио и дизайните, които си създал.

Изтегли

Houzz

Ако си любител на домашния декор и обзавеждане, Houzz е без съмнение сред най-добрите приложения в тази категория. Освен, че можеш да търсиш разнообразни идеи за дома под формата на снимки, статии и видеа, можеш и да поставяш различен декор на снимки от твоя дом за предварителен изглед.

Изтегли

Desygner

Desygner app

Въпреки, че Desygner е по-скоро апликация насочена към хора с интерес към графичния дизайн, тя е лесна за работа и с малко креативност можеш да създадеш интересни изображения.

С инструменти за комбиниране на текст, разнообразие от фигури, снимки, стикери и фонове, можеш да създаваш постери, семпли лога и подобни на PowerPoint презентации.

Изтегли

Headspace

headspace app

Интересът към приложения, които спомагат за по-добър, спокоен и осъзнат живот става все по-голям. Headspace, например, съдържа колекция от различни упражнения и техники за дишане и медитации, които да използваш в зависимост от нуждите си.

Изтегли

Learn Java Pro

Learn Java Pro

Learn Java Pro е апликация, която помага да навлезеш в света на програмирането без да се изисква какъвто и да било опит. Освен това, веднъж инсталирана, не е нужно да имаш връзка с интернет за да имаш достъп до всеки един учебен раздел.

Информацията е добре систематизирана и максимално улеснена чрез примери и упражнения за да тестваш новопридобитите си програмни умения.

Изтегли за 5,88 лв.

Mobile Observatory 3 Pro – Astronomy

Mobile Observatory 3 Pro – Astronomy app

Mobile Observatory 3 Pro – Astronomy предлага серия от инструменти за всеки любител на астрономията. Една от тях дава конректни детайли в реално време за звездите, които виждаш от твоето местоположение.

Освен това, можеш да проверяваш имената и описанията на небесните тела, които са видими в момента на преглеждане, както и да зададеш сигнализиране за наближаващи небесни явления.

За още по-любопитните почитатели има и възможност за преглед на Слънчевата система в 3D, информация за фазите на Луната и други подробни детайли представени по ясен и удобен начин.

Изтегли за 9,79 лв.

Goodreads

Goodreads app

Goodreads се фокусира върху намирането и споделянето на ревюта за книги. Предлага елегантен и изчистен дизайн, който е насочен към потребителя. Този инструмент е особено полезен ако се колебаеш дали да си купиш някоя книга и се нуждаеш от гледни точки, за да разбереш дали си струва парите.

Изтегли

RAM and Game Booster

RAM and Game Booster app

Мобилния гейминг заема все по-голямо място сред нуждите на смартфон потребителя и приложения като RAM and Game Booster са от съществено значение за по-добро игрално преживяване.

Този инструмент помага за освобождаването на RAM при стартиране на по-тежки игри, което спомага за по-гладка и безпроблемна игра.

В настройките на RAM and Game Booster можеш да зададеш приоритети, което при нужда води до освобождаването на точно толкова памет, колкото е нужна за да не бъде възпрепятствана играта.

Тук е важно да вметна, че това приложение няма да направи от всеки смартфон ултимативната мобилна гейминг машина. 

Изтегли за 1,59 лв.

Ако си стигнал до края на статията, искам да ти благодаря най-сърдечно! Това е моя дебют в Kaldata и се надявам да си намерил нещо полезно.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари