20 услуги по електронен път чрез електронното правителство

0
18

До края на 2005 г. чрез електронното правителство ще се предлагат 20 услуги по електронен път, отчете в понеделник министър Калчев след заседанието на Съвета за модернизиране на държавната администрация.

До този момент общо четири услуги са достъпни в централния портал на електронното правителство, а до края на месеца ще са достъпни още три. От всичките 20 възприети от правителството индикативни услуги към края на 2004 г. в завършен вид са девет, от които за граждани са седем, а за бизнеса – две. Частично са изпълнени 11 услуги. От тях пет са за граждани, а шест са за бизнеса, каза министър Калчев. Сред тях са промяна на адресната регистрация и достъп до информационните ресурси на НОИ.

По данни на Националната агенция по приходите декларации за ДДС по електронен път са подали около 3000 фирми. През тази година техният процент ще достигне 15-20 процента. Две хиляди и седемстотин души са наредили данъчно плащане чрез e-Pay и над 3000 лица са извършили промяна по настоящ адрес също по електронен път, посочи още Калчев.

Източник: dnevnik.bg

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари