Рязането на кабела вече не е само за младите – така авторитетният вестник Chicago Tribune започва своя материал, посветен на възхода на стрийминг услугите през 2017 г.

На милиони американци тази година им писна от високите цени и раздутите пакети и те предпочетоха да потърсят алтернатива при поредицата стрийминг платформи, които предлагат конкурентни цени и по-богати каталози.

„Това е годината, в която стриймингът стана основна опция за ежедневието“, коментира Крейг Мофит, анализатор от MoffettNathanson.

Интернет телевизията доставя видео съдържание по широколентова връзка директно на потребителите и елиминира нуждата от кабели. Услуги като Netflix, Amazon Video и Hulu, както и Sling TV и DirecTV Now, се радват на особена популярност, докато през 2017 г. традиционните доставчици на платена телевизия – кабелни, сателитни и телефонни компании – са изгубили няколко пъти повече абонати. През 2016 г. около 1.7 милиона американци са се отказали от кабелна телевизия, докато само до септември 2017 г. към тях са се присъединили нови 2.6 милиона души. За периода януари-септември пък 1.7 милиона абонати са се присъединили към дигитални стрийминг платформи.

Очаква се тенденцията да се увеличи още повече през новата година с подобряване качеството на мобилния интернет и хардуерните параметри на смартфоните, категорични са анализаторите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари