3 милиарда изтегляния на VLC; ще бъде вградена поддръжката на AirPlay и VR

4
1143

VideoLAN съобщи, че плеърът VLC е изтеглен три милиарда пъти и обяви плановете си за вграждане поддръжката на технологията Apple AirPlay.

В очакване на юбилейното изтегляне, екипът на VideoLAN организира цяло шоу по време на изложбата на потребителска електроника CES 2019 в Лас Вегас. VideoLAN постави специален брояч в своя щанд, който в реално време показва смяната на цифрите в зависимост от броя на изтеглянията. Всяка цифра излиза на отделен смартфон или таблет, като общо бяха използвани десет мобилни устройства.

Информацията за прехвърлянето на трите милиарда изтегляния на VLC съобщи един от разработчиците на програмата – Людовик Фове, който предложи нова среща след още един милиард изтегляния.

Планът за развитие на това много харесвано от потребителите приложение предвижда поддръжката на технологията Airplay на Apple за безжично предаване на видео съдържание към телевизорите. Представителят на VLC Жан Батист Кампф каза пред Variety, че след около месец ще се появи нова версия на VLS, която ще предлага на потребителите възможност за транслиране на видео от Android устройствата към Apple TV.

Друга особеност, показана на CES 2019 бе поддръжката на виртуална реалност. Тоест, с помощта на плеъра ще могат да бъдат гледани 2D и 3D филми и видеа с шлемовете за виртуална реалност. Това ще бъде своеобразен виртуален киносалон.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
ЮлиTNTСветльоTGR Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
TGR
TGR

Много, да не кажа най-добрият плеър.

Светльо
Светльо

Ако говорим за Андроид, повече съм доволен от XPlayer.

TNT
TNT

а някой от вас пробвал ли е Pot Player?

Юли
Юли

Да. Сложих го по горещи препоръки, но нещо не ми допадна толкова, колкото бяха препоръките.