fbpx
1.4 C
София

3,2 милиарда души по света никога не са използвали интернет, твърди GSMА

Най-четени

Според последното проучване на GSMA мобилните комуникации са достъпни за 95% от населението на света. Въпреки това 40% от общия брой жители на планетата никога не са имали достъп до интернет и са напълно откъснати от съпътстващата култура, важна информация и други възможности. GSMA сподели повече статистически данни и как да се осигури достъп на хората до интернет.

Според анализатори на GSMA 3,2 милиарда души, или 40% от световното население, никога не са били онлайн. Това се дължи на липсата на цифрови умения и на невъзможността да се купи смартфон. Организацията не споделя териториалното разпределение на интернет, но експерти от бранша предполагат, че нещата са най-лоши в страните с ниски и средни доходи, по-често в селските райони.

Въпреки това се наблюдава положителна тенденция: през последните 5 години 13% от населението на света се е присъединило към интернет, а през миналата година броят на потребителите е нараснал с 300 милиона души. За да продължи да расте този брой, GSMA призовава правителствата и организациите по света да превърнат разширяването на мрежите в свой приоритет – да изграждат базови станции, да намаляват цената на смартфоните и комуникационните услуги.

Експертите твърдят, че за много хора интернет е единственият начин за получаване на знания, медицински грижи, новини и дори доходи. Ето защо разпространението на мрежата ще ускори икономическото възстановяване, ще подобри социалната стабилност и ще окаже положително въздействие върху качеството на живот на хората.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини