4 джаджи, които ни помагат да се борим с COVID-19 по технологичен път

2
1260

Целият свят от месеци се бори с COVID-19 пандемията и вече започнаха да се появяват все повече джаджи, които да помогнат с това.

Нека да разгледаме няколко джаджи и продукти за хигиена, които ни предпазват от гадинките

Инструмент за отваряне на врати и натискане на бутони

Той ни помага да избягваме контакт със замърсени повърхности. Слагаш го в джоба си или го закачваш на ключодържателя си. Служи за натискане на бутони, работа с дръжки на врати, дори за натискане на тъчскрийн на банкомат и други подобни.

Някои от тези са изработени от антимикробна, върху която патогените умират до няколко часа.

UV лампа за телефон

Телефоните ни следват навсякъде – на масата, в леглото, в тоалетната, по улицата. Проучвания сочат, че един смартфон може да е в пъти по-замърсен дори от тоалетната чиния. Заради това има все повече такива джаджи. Слагаш телефона си в кутията (може да го комбинираш със зареждане) и оставяш UV-C светлината да убие 99.9% от патогените.

UV бутилка за вода

Ако си човек, който държи на добрата хидратация, каквито трябва да сме всички, този тип бутилки разполагат с UV-C светлина, която почиства бутилката и съдържанието в нея, преди да отпиеш.

Това е много удобна бутилка за хората, които прекарват много време в планината. Съвсем спокойно може да се напълни от някоя чешма, без да се притесняваме от микроби.

Алтернативи на маските

Нещо средно между шал и яка, Virustatic Shield служи за защита на носа, устата и ушите. Не е просто текстилна материя, а разполага с покритие, което убива 96% от вирусите във въздуха при контакт, според производителя.

Въпросното покритие е от протеин, който издържа на три пранета. След това маската трябва да се подмени. Безопасно е за докосване и няма риск от кръстосано замърсяване.

Бонус – бутилка за дезинфектант за закачване

Най-сигурният начин ръцете ни да бъдат чисти е измиването им с топла вода и сапун. Това обаче не винаги е възможно. Добра алтернатива са дезинфектантите за ръце. Но тези малки бутилки са лесни за губене, лесни за забравяне, лесни за затрупване в чантата ни.

Решението е една такава „бутилка“, която можем да закачим на чантата за лаптопа си например. Достъпът до нея е много лесен. Допълнителната полза е, че можем да си купим голяма бутилка с дезинфектант, което е по-евтино и да си доливаме, тъй като тази е създадена с идеята за многократна употреба.

Заключение

Нищо не може да победи добрата лична хигиена, но технологиите са тук, за да ни помогнат да се справим с кризата по-лесно. Харесват ли ви тези продукти?

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари