425 милиона са вече потребителите на Gmail

0
44

Електронната пощенска услуга Gmail вече се използва от 425 милиона души. Това стана ясно на тазгодишната конференция за разработчици, която организира информационният гигант Google. Отделно, правителствени агенции от 45 щата в Америка разчитат на безплатната поща, както и 66 от стоте най-престижни университета в страната, предаде Tech Crunch.

Google са добавили, че около 5 милиона са компаниите, които са заложили на Gmail за своята служебна кореспонденция. Сред тях има големи имена като Roche и KLM.

Световната мрежа се е променила изключително много от 2004 година насам, отбелязват Google, и ако тогава са преобладавали статичните страници, сега се разчита главно на динамично съдържание, базирано на AJAX и други подобни технологии.

Gmail започна своя път на 1 април 2004 година и наскоро навърши осем години. Сега услугата е достъпна на 54 различни езика, включително и на български. Тя може да се използва безплатно, като се финансира от реклами, които се показват на различни места из интерфейса.

Към отделните съобщения могат да се прикачат файлове с размер до 25 мегабайта, което не е никак малко. Още от стартирането си Gmail разчита основно на технологията AJAX, за да осигурява актуални и бързи услуги на потребителите.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари