Повече от 5 години, след като събра пари за своя контролер за виртуална реалност Stem в Kickstarter. Sixense ще върне обратно парите на онези, които го подкрепиха. Sixense вече няма да произвежда контролера за крайни потребители, тъй като ще търси реализация в продукти за бизнеси и здравния сектор.

Компанията ще възстанови парите на всичките 2383 души, събрали над 600 000 долара за Stem в Kickstarter. Обратно ще получат парите си и онези, които са направили приордър на джаджата след края на кампанията; там пък бяха събрани още 500 000 долара.

Sixense едва наскоро намери начин за масово производство на Stem, но реши да се оттегли от потребителския пазар. Причината е проста: някога контролерът беше рекламиран като лесен начин за навлизане във VR среда, но днес всички VR шлемове имат собствени контролери. Oculus и HTC отдавна имат такива, което затруднява шанса на контролерите на трети страни като Sixense да пробият. Проектът на Stem стартира именно когато VR беше в начална фаза и тогава имаше смисъл. Днес – не чак толкова.

Миналия месец Sixense продаде голяма част от дяловете си на MVI Health и ще се насочи към здравния бизнес. Парите от сделката – около 20 милиона долара – ще се използват за връщане на сумите на подкрепилите устройството.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари