5 г. затвор и 10 хил. лева глоба за порно в мрежата

12
15

5 г. затвор и глоба от 10 хил. лв. за всеки, който разпространява порнографски материали чрез интернет. Това предвиждат поправки в Наказателния кодекс, съобщи депутатката Мария Ангелиева. Същите ще са санкциите и за лица, които разпространяват или търсят в интернет данни за малолетни и непълнолетни с цел осъществяване на контакти с тях за разврат, блудство или проституция. Депутатката и шефът на комисията за младежта и спорта Светослав Спасов ще внесат скоро новите наказания за престъпления срещу деца.

През 2005 г. антимафиотите са неутрализирали 2 престъпни групи за детска порнография и педофилия в интернет, обяви тогава Явор Колев, експерт от сектор „Компютърни престъпления“ в ГДБОП. Те поддържали сайта на т.нар. „Бойловъри“, които извършвали и сексуално насилие над деца. Със съдействието на ФБР бе ударена и втора група педофили от София и Пловдив, коята разпространяваше детски порноснимки срещу заплащане. Само на компютъра на единия от задържаните тогава бяха открити 40 хиляди файла с порно снимки и филми с малчугани. През януари т.г. ГДБОП залови мъж, който пускаше в интернет хомосексуални снимки с деца.

Източник: в-к ’24 часа'

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
12 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
4 Автори на коментарите
MowernightygeorgiNistelReflexa Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Mower
Mower

За тия боклуци са малко 5 г. затвор трябва минимум 50. Това не са хора а животни. Не може да се гавриш с деца и само 5 години и 10000 лева. Това е смешно. Но то в тази държава май всичко е смешно.

nighty
nighty

Явно в първото изречение имат предвид порно с малолетни. Ако тези наказания са само за разпространение, може. Иначе за участие в педофилски актове мисля че годинките трябва да ги направят над 10, а глобите такива че да се отплащат докато са живи!

П.П. Сега се замислих, че тази глоба е малка и за разпространение, щото тупаните изкарват пари от разпространението на подобни незаконни материали. Да им конфискуват имуществото, предлагам аз 🙂 А ако нямат такова – глоба от 100000 лв. мисля че е в разумни граници.

georgi
georgi

5 г. затвор и глоба от 10 хил. лв. ще бъде наказанието и за тези, които споделят порно с възрастни през торент или DC++?

Nistel
Nistel

Доста глупаво да вкарват закони които е повече от ясно че няма как да се спазват.

Просто на смях ме избива като чета това

„5 г. затвор и глоба от 10 хил. лв. за всеки, който разпространява порнографски материали чрез интернет.“

Сами опропастяват всичко идиотите .. компютър без порно аз изключително рядко съм виждал 😮

Reflexa
Reflexa

Прав си хаха винаги има по нещо скритичко!

Филипов
Филипов

Пак самореклама на някои дУпЕтати. Ще внесели, ще минат през парламентарна група, заседание на управляващата коалиция, председателски съвет, поне 2 парламентарни комисии за съгласуване, 2 пленарни заседания (четения), преписване от технически лица (всяко от които може да сложи запетайка на подходящо място и да обърне смисъла), публикация в ”Държавен вестник”, писане на правилници за приложение и методически указания за прилагане . . . . Май другия мандат.
И как ще се докаже че ТОЧНО определено лице е РАЗПРОСТРАНИЛО някои материали?

nighty
nighty

Най-вероятно са имали предвид педофилски материали. Иначе изречението губи смисъл. Сигурно би звучало така – да изчистим интернет от порното, имаме си сергии за вестници. Най-вероятно са объркали при преписването на материала или пък „24 часа“ нещо са се объркали.

Николай Димитров
Николай Димитров

Смърт за педофилите те нямат право на живот!!!!

Brayan__
Brayan__

Абе оправете си заглавието на статията.
‘5 г. затвор и 10 хил. лева глоба за детско порно в мрежата’
Инак излиза че трябва да изпозатворят бая притежатели на порно портали.

ohubohu
ohubohu

Не си прав! Очевидно заглавието е сбъркано. Става дума за ДЕТСКА порнография, а според мен за такова нещо наказанието е малко!