fbpx
5.8 C
София

5 WordPress плъгина, с които да защитите своята WP инсталация

Най-четени

Методи Дамянов
Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


WordPress (WP) е най-популярната и широко използвана блог платформа в Интернет. 26% от всички сайтове в Мрежата са изградени на основата на WP. Това е известно на мошениците и киберпрестъпниците, които не спират да атакуват системата и плъгините и темите, свързани с тях. Ако поддържате сами своята WordPress инсталация и от вашата страница зависи дохода ви, то със сигурност сте заинтересувани тя да е добре защитена. В материал от началото на тази седмица, Мохит Рауат дава препоръка как да защитите своята инсталция посредством пет популярни плъгина.

Ето ги и тях

Wordfence    

С над милион сваляния и сериозния рейтинг от 4.9 от 5.0 възможни, Wordfence се нарежда сред най-популярните защитни плъгини за платформата. Сред основните ѝ характеристики са осигуряването на логин защита, блокиране по IP, сканиране за проблеми и WP защитна стена и мониторинг на трафика. След инсталацията си, Wordfence Security осъществява първоначално сканиране на сайта заедно с дълбоко сървърно сканиране на изходния код , сравнявайки го с официалното WP хранилище за интегритет на ядрото, темите и плъгините. Идва в два варианта: безплатен и премиумна версия, включваща блокиране по конкретна държава, двустепна верификация, сканиране по разписание и др.

iThemes Security (преди WP Security)

Авторите на iThemes твърдят, че доставят повече от 30 начина за защита и обезопасяване на вашия сайт от атаки. Плъгинът заздравява потребителските данни чрез изправянето на редица често срещани уязвимости и автоматизирани атаки. Предлага се в безплатен и платен вариант.

Succuri Security

Безплатен плъгин на известната компания, което предлага сканиране за наличието на зловреден код, одит на дейността, блеклист мониторинг, заздравяване на инсталацията, проверка на целостта на файловете и защитна стена за сайта. Компанията предлага пълни мониторингови възможности.

All In One WP Security & Firewall

Също много популярен плъгин с потребителски интерфейс, който е подходящ за начинаещи потребители в областта на информационната защита. Една от особено полезните характеристики е удобен измервател на вашата сигурност, който ви посочва нивото на защитеност на вашия сайт и ви дава конкретни препоръки как може да го защитите.

BulletProof Security

Плъгина на още една известна компания за сигурност. Осигурява ви автоматизирана защита от набор от популярни атаки, като RFI, XSS, CRLF, SQL инжектиране и вграждане на код с цел пълно компрометиране на инсталацията ви. Доставя ви предупреждения по имейл за различни действия, осъществявани от потребители на страницата ви и когато бъде регистрирана подозрителна активност. Идва в безплатна и Pro версии.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини