50% от родителите шпионирали децата си във Facebook

0
34

Проучване на Американската образователна база данни в интернет разкри интересен факт за възрастните потребители на Facebook. Според събраната от проучването информация половината родители в социалната мрежа са се регистрирали не за друго, а за да шпионират децата си. 43% от всички родители участвали в проучването си признават, че проверяват страниците на децата си поне веднъж дневно.

По-голямата част от родителите правят това съвсем открито, добавяйки децата си като приятели в социалната мрежа. Изглежда само около 8% ги шпионират „тайно“. В същото време, както може би се досещате, децата не са особено щастливи от този факт. Една трета от анкетираните деца споделят, че биха изтрили родителите си от Facebook „ако можеха“.

Разбира се, освен, че са наясно с причините, довели родителите им до Facebook, повечето деца са достатъчно умни, за да не разкриват в социалната мрежа неща, които не биха желали родителите им да узнаят. Освен това, и обратната тенденция е валидна – много от децата на свой ред също шпионират родителите си и понякога научават за тях неща, които е по-добре да останат скрити. Като цяло и двете страни са в общо взето неизгодна ситуация.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари