fbpx
17.8 C
София

53% по-рядко се използват табовете във Facebook

Най-четени

Таймлайнът на Facebook дълбоко промени вида и функциите на страниците в социалната мрежа.

Оказва се също така, че новият дизайн е повлиял до значителна степен на начина, по който хората във фен-страниците използват табовете, които насочват към различно съдържание от страницата.

Според инфорамацията от PageLever, използването на табовете е намаляло с 53%, откакто фен-страниците започнаха да активират таймлайна си.

Резултатите от проучванията са извлечени от близо 500 страници, всяка с над 10 000 фенове.

Можете да видите, че използването на табовете е започнало да намалява от 28-ми февруари, деня, в който таймлайнът стана възможна опция в социалната мрежа. Спадът продължава към 30-ти март, деня, в който всички страници бяха принудени да преминат към таймлайн. Редовните покачвания, които виждате в графиката, отбелязват активността в уикендите – явно потребителите цъкат по фен-страниците повече в събота и неделя.


Щракнете върху изображението за по-голям размер

Но защо този повсеместен спад? Основателят на PageLever, Джеф Уидман, твърди, че е в резултат от две неща: че фен-страниците вече не могат да предложат собствен таб като тяхна страница по подразбиране за хората, които не са фенове, и това, че табовете не са толкова видими с новия таймлайн изглед.

„Доста потребители дори ни казаха, че не са знаели, че все още има табове с таймлайна,“допълни той.

Какво значи това за компаниите, които се рекламират чрез тези страници? Трудно е да се каже, но ниските нива на посещаемост говорят, че може би компаниите ще се съсредоточат над това, което има на стената на страниците им, вместо в съдържанието.

Facebook отказа да коментира резултатите от проучванията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Huawei Watch GT 4 – среща на модата и иновациите около вашата китка

Съвсем не изненадващ е фактът, че  Huawei разполага с една от най-мощните екосистеми, когато става въпрос за носими устройства. Всяка година компанията обогатява своята...

Подобни новини