fbpx
-6.8 C
София

64-битова Beta-версия на браузъра Chrome за Windows е достъпна за изтегляне

Най-четени

Компанията Google представи 64-битова версия на своя уеб браузър Chrome за операционните системи Windows 7 и Windows 8, която към момента е ориентирана към разработчиците. В блога на Google се появи и посветено на това събитие съобщение от софтуерния инженер на корпорацията Уил Харис. По думите му, 64-битовата версия на браузъра ще позволи по-пълното използване на всички предимства на съвременните процесори и наборите от команди.

Така, освен скоростта, се очаква да се повиши и безопасността по време на работа. Допълнителните битове ще спомогнат за защита от техники като JIT Spraying и за подобряване на съществуващите характеристики за сигурност. Накрая, разработчиците споменават по-висока стабилност на новия браузър в сравнение с 32-битовия му вариант. По-специално, нивото на „крашвания“ на браузъра е намаляло два пъти.


Скоростта на браузъра, обаче, за момента не впечатлява. Порталът ZDNet е провел сравнение между 32-битовата и 64-битовата версия на Chrome. Резултатите били изненадващи – 64-битовата версия се оказала с 9% по-бавна в бенчмарка Sunspider 1.02, с 12% по-бавна в Peacemaker и с 2% по-бавна в Octane 2.0. По-голяма бързина в сравнение с 32-битовата тя показала само в Mozilla Kraken 1.1, според който 64-битовият вариант на Google Chrome е с 14 % по-бърз от 32-битовия си събрат.

Beta-версията на 64-битовия браузър Chrome вече е достъпна в каналите Developer (beta-канал) и Canary (alpha-канал), съобщава ресурсът TechSpot, като посочва и линкове за изтегляне. При инсталирането ѝ тя ще замени текущата версия на браузъра, като запази всички настройки и отметки. Тъй като версията не е финална, е възможна известна нестабилност в работата ѝ, както и някои бъгове. Появата на финалната версия се очаква по-късно тази година. Засега не е известно дали 64-битовият Chrome ще се разработва и за операционната система Mac OS X. За Linux тя отдавна е налична.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини