700 са кандидатите за тестова мисия до Марс

2
24

Догодина ще бъде проведен четиримесечен експеримент, който ще има за цел да провери с какво биха могли да се сблъскат бъдещите астронавти на път за Марс. Вече приключи набирането на кандидати и желание за включване във фалшивото пътуване са изявили 700 души, съобщи Space.com.

Само шест кандидати ще бъдат одобрени. Те ще бъдат затворени и ще се хранят само с това, което биха яли и астронавтите по време на истинската мисия. Тестовият полигон, където ще бъде проведен експериментът се намира на Хаваите.

Участниците ще бъда затворени в копие на космическа капсула и ще прекарат там 120 дни. Тази перспектива изглежда се е харесала на стотиците кандидати, които са подали молби за участие. Мисията се казва HI-SEAS (Hawaii Space Exploration Analogue & Simulation) и от нея учените искат да разберат как се променят хранителните предпочитания на хората с времето в тесни пространства и при липсата на свежи продукти.

Комуникацията с външния свят ще се осъществява чрез изкуствено забавени средства, а участниците ще могат да излизат извън капсулата само облечени в пълнофункционални скафандри.

Изискванията към кандидатите са сходни с тези за истинските астронавти. Те трябва да имат бакалавърска степен по инженерна специалност и възможност да покрият изискванията за физическа пригодност.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари