75% от колите до четири години ще имат достъп до Интернет

2
30


Приблизително 75% от автомобилите, които ще бъдат доставяни на пазара през 2020г. ще идват с вградена функционалност за мрежова свързаност. Това се посочва в доклад на Giesecke & Devrient, според който през 2020г. се очакват да тръгнат по пътищата 92 милиона автомобила, от които 69 милиона ще имат интегрирана свързаност. До 2020г. общият брой на автомобилите се очаква да 1.1 млрд., от които 220 милиона ще могат да се възползват от интернет свързаност.

По данни на Scotiabank през 2014г. едва 10% или 70 млн. автомобила са били снабдени с подобни функционалности. С урбанизирането на обществата и нарастване на свързаността, възможността за постоянна достъпност на мобилна връзка се превръща в ключова тема за автомобилната индустрия. Това коментира пред itweb.co.za Щефан Ауербах, един от изготвилите доклада на G&D. Според него превозните средства на бъдещето ще са напълно свързани, независими мобилни системи, поддържащи специфични услуги.

Потребителите все повече изискват автомобилите да отговарят на исканията им да предоставят безжична свързаност за пътуващите и външна свързаност към Интернет за стриймване на музика, навигация и други приложения. Gartner предвиждат появата на 250 млн. свързани превозни средства по пътищата, които ще се възползват от нов тип услуги и различни удобства за автоматизация. Това, според компанията, ще направи автомобилите, един от главните обекти, които ще стимулират растежа на „Интернет на вещите”.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
A.com
A.com

И както госпожата с Форд-а да вземе колата да ни изпорти на полицаите, ако предизвикаме инцидент и избягаме.

саби
саби

Да ти хакнат компютъра и да ти затрият ценната информация не е кой знае какво, ама да ти хакнат колата докато си караш със 120 по магистралата, няма да е особено приятно.