80% от купувачите променят решенията си заради негативни отзиви в интернет

1
13

Ново изследване на потребителските навици и практики е показало, че четири от всеки пет купувача са променили решението си относно сдобиването с някакъв нов продукт след прочитането на негативен отзив за него, открит в световната информационна мрежа. Автори на изследването са анализатори от фирмата Cone Inc, информира TechSpot.

89% от потребителите, които са били обект на анализа намират онлайн каналите за достатъчно достоверни за да бъдат ползвани като база за взимане на решение. Тези канали включват коментари в търговски сайтове, критични статии, ревюта и други отзиви на хора, които вече са изпробвали даден продукт.

В интернет набира сила и явление, което включва публикуването на фалшиви ревюта, които целят да представят дадена стока в прекалено добра или прекалено лоша светлина. В първия случай източник на отзивите са хора, които имат финансова изгода от продажбите, а вторият е свързан с неетични практики на конкурентни компании. Специално изследване на това явление е показало, че обикновените купувачи успяват да разпознаят половината от фалшивите ревюта и не попадат в техния капан.

При трето проучване е станало ясно, че 87% от клиентите са подпомогнали решението си да купят нещо от положителен отзив, прочетен в световната мрежа, който е потвърдил, че продуктът е подходящ за тях. Препоръките за даден продукт онлайн увеличават много шансовете човек да си купи въпросната стока, която му е била препоръчана офлайн от роднини или приятели.

Само за една година американците, които са едни от най-големите консуматори в света, са увеличили с почти 20% желанието си да търсят информация в интернет преди извършването на покупка на скъпи и луксозни вещи. Миналата година 72% от тях са се информирали онлайн преди да изхарчат значителна сума пари, а сега процентът е скочил до 89. Широкото разпространение на интернет достъпа е било основен мотив 81% от американците да се доверят на информацията в мрежата. 60% са предпочели да използват мобилните си телефони за да търсят и четат отзиви за продуктите, които ги интересуват.

Консуматорите в днешно време са по-капризни и държат да получат потвърждение от колкото се може повече източници, че решението което са взели е правилно. Познатите в миналото методи вече се смятат за крайно недостатъчни, особено когато става въпрос за скъпи стоки. Пазарната ситуация завинаги е променена поради големите количества информация, които са достъпни само на един клик разстояние.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари