Когато Pokemon GO бе представена, хората полудяха по играта което доведе до опасни начини за играенето и. Някой хора я играят докато шофират, други докато вървят и бягат, което доведе до различни инциденти по света. Досега инцидентите се разминаваха със смъртта, като в повечето случаи ставаше въпрос за слаби телесни повреди. Тази тенденция загрубя.

Според сигнал на Japan Times (Япония), 9-годишно момче е било прегазено от шофьор на камион, който карайки тежкотоварното средство гонел покемони, което означава, че шофьорът въобще не е видял пресичащото момче. Виновникът е бил арестуван и по-късно е признал, че обикновено обича да държи играта отворена докато кара. Момчето е било откарано в болница където за нещастие е починало два часа по-късно.

По повод инцидента, японският министър на транспорта е публикувал съобщение в туитър, което гласи „Вчера, фатален пътен инцидент в който ученици от основно училище са претърпяли инцидент се случи в Ичиномия. Учениците са пресичали пешеходна пътека,като има и жертва. Изгубен живот не може да се върне. Такива инциденти никога не трябва да се случват отново. Приканвам шофьорите да гледат преди да карат.“

От министерството също призоваха хората да спрат използването на сматфони докато шофират, като посъветваха компаниите за игри да предупреждават в приложенията си за възможната опасност. Скорошен ъпдейт на Pokemon Go не позволява играта да е включена докато устройството е в движещ се автомобил, но ако този инцидент ни е научил на нещо, то това е че такива мерки не винаги са достатъчно ефективни.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за