Tesla имаше една изключително добра 2016 година. Наред с многото допълнителни неща, компанията стартира производството на нови батерии, придоби SolarCity и започна да предлага своите покриви за сгради с много добър дизайн, изградени от слънчеви панели.

Според създателя и изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск, компанията има още по-големи планове за 2017 година. Да разгледаме в основни линии, какво планира Tesla за 2017 година.

1Мрежа за споделяне и даване под наем на автомобилите Tesla (каршеринг)

Още през месец юли 2016 година Мъск разкри, че ще създаде мрежа за споделяне и даване под наем на своите автомобили (car sharing мрежа), чрез която потребителите ще могат да печелят пари, като дават колата си на други хора да я използват, докато собствениците са на работа или са заети с нещо друго. Сега се предвижда добавянето на електромобила към тази мрежа само с едно натискане на бутон в приложение на Tesla. Каршерингът се очаква да бъде въведен през месец октомври.

2Прекосяване на цялата страна в автономен режим

Мъск обеща, че неговите електромобили ще могат да изминат в изцяло автономен режим пътя от Лос Анджелис до Ню Йорк. Това трябва да стане до края на 2017 година, когато Tesla възнамерява да направи демонстрация на тази възможност.

3Рязко увеличаване производството на батерии в Гигафабриката

Tesla, заедно с партньора си Panasonic, започнаха масовото производство на акумулаторни батерии в Гигафабриката през месец януари, но компанията възнамерява да увеличи тяхното производство преди излизането на електромобила Model 3 – първият масов електромобил на пазара. Това трябва да стане през второто тримесечие на 2017-та година. Производството на батериите в Гигафабриката ще намали разходите и цената на Tesla Model 3 трябва да стане около $35 000.

4Нов завод за производство на слънчеви панели в Бъфало, Ню Йорк

SolarCity, която бе придобита от Tesla през миналия ноември се очаква да започне това лято производството на нови соларни панели в новия си завод в Бъфало. Вече започна назначаването на работниците и служителите в проекта.

5Специално събитие, на което ще бъдат обявени всички подробности за Model 3

Tesla представи Model 3 още през месец март миналата година, но все още не са разкрити някои важни подробности за електромобила. По-конкретно, не се знае какъв ще бъде интериорът на колата. Досега бе известно, че тя ще може да изминава 215 мили (350 километра) с едно зареждане, но Мъск намекна, че пробегът ще бъде по-голям.

6Започване масовото производство на електромобила Model 3

Tesla възнамерява да стартира производството на Model 3 в средата на годината и в края на 2017-та да започне доставките на електромобила. Според сайта на Tesla, най-новите поръчки ще се изпълнят през 2018 година.

7Модернизиране на фабриките

Мъск има големи планове изцяло да преосмисли производството във фабриките на Tesla по такъв начин, че през 2018 година да започне да произвежда по 500 000 електромобила годишно. През месец ноември миналата година Tesla придоби немската инженерингова компания Grohmann Engineering, специализирана в проектирането на системи за автоматизация и роботизация на производството и нейните разработки ще бъда в основата на тази идея на Мъск, който възнамерява по този начин да се превърне в най-добрия производител в света.

8Стартиране продажбите на соларните покриви

В средата на 2017 година Илън Мъск възнамерява да предложи четири типа естетични соларни покриви, които ще струват по-малко от сега изгражданите покриви за сгради.

9Избор на място за втората Гигафабрика

През месец ноември Илън Мъск иска да започне производството на комбинирани електрически превозни средства и втора Гигафабрика в Европа. Идеята е батериите и автомобилите да се произвеждат и сглобяват на едно и също място.

Тази година ще започне търсенето на най-подходящото място за тази хибридна фабрика, но засега не се знае кога ще започне нейният строеж.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари