ABC ще излъчат специално предаване за условията на труд във фабрика на Apple

0
9

Въпреки дългия доклад, който публикуваха в своя защита, Apple не могат да се отърват от въпросите на медиите, касаещи условията на труд във Foxconn и други предприятия в Китай, които изработват технологичните й продукти. Повечето журналисти са на мнение, че Apple прикриват истината и че, всъщност, китайските работници прекарват деня си в нечовешки условия.

ABC съобщиха на официалния си сайт, че ще разяснят обстойно въпроса в специално издание на предаването Nightline. То ще се нарича iFactory: Inside Apple и ще се излъчи по телевизията утре, 21 февруари, от 11:35 ET/PT. Водещ на предаването ще бъде Бил Уейър.

На сайта на ABC Уейър публикува материал, който да подготви зрителите за това, което ще видят утре. В него авторът споменава, че работата във фабриката се осъществява при абсолютно мълчание, разсейвано от време на време от заповедите на отговорниците и от механичните гласове на производствените машини.

Уейър признава, че Apple сами са го потърсили, скоро след новината за масовите самоубийства във Foxconn в Хонг Конг през 2010 година. Именно благодарение на тази покана, той е получил достъп до места във фабриките, до които никой досега не е бил допускан.

Въпреки жеста на Apple, обаче, Уейър твърди, че достъпът е бил много по-ограничен, отколкото той си е представял. Той обещава на читателите на сайта на ABC, че материалът, който ще бъде излъчен по телевизията, ще бъде напълно честен и ще покаже реалността такава, каквато е. Какво точно ще съдържа предаването, обаче, ще разберем утре.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за