fbpx
-5 C
София

AccuWeather пусна 90-дневни прогнози и си навлече гнева на метеоролозите

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Популярният сайт за прогнози за времето AccuWeather представи нова функция, която позволява на потребителите да получават прогноза за избраната от тях локация за доста дългия 90-дневен период.

Въпреки че звучи като удобно решение за всички, които искат да планират отрано ваканцията си, дългата прогноза незабавно бе разкритикувана от редица метеоролози и организации, които посочват, че след десетия ден е много по-трудно да се правят достоверни прогнози за климатичните условия.

„AccuWeather е комерсиален уебсайт и има правото да предлага каквито прогнози си иска, но пък широката общественост заслужава а знае, че тези дълги прогнози не се основават на никакви научни методи и нямат собствена стойност“, твърди уважаваният сайт Capital Weather Gang, който е специализиран в прогнози за столицата Вашингтон.

Това далеч не е първият път, когато AccuWeather се забърква в подобен скандал. Преди време влиятелната компания зад сайта се опита да прокара законодателство, което би забранило на Националната метеорологична служба на САЩ да споделя своите данни и прогнози с масовите потребители – идеята, разбира се, бе същите тези потребители да станат още по-зависими от сайтове като AccuWeather.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини