Acer и Gigabyte са увеличили приходите си

0
29

Според традициите на тайванските производители, Acer пусна данни за своите приходи от продажбите от края на миналия месец, съобщава DigiTimes.

Обемът на продажбите на Acer през февруари 2017 г. възлизат на 16,74 млрд. тайвански долара (около 540 милиона щатски долара), което е с 1,3% по-малко, отколкото през януари, но с 3.5% повече в сравнение с миналогодишните резултати.

За първите два месеца на тази година, Acer е спечелила 33,7 милиарда тайвански долара (1,08 милиарда американски). Това е повече от 5% спрямо данните за януари-февруари 2016-та година.

Годишен ръст през февруари отчете и още един тайвански производител на компютърна електроника – Gigabyte Technology. Приходите на компанията за миналия месец възлизат на 4,7 млрд. тайвански долара (153,2 млн. щатски долара), което представлява увеличение с 42,6% в сравнение с 2016-г. При това, през януари продажбите са скочили с повече от 10%.

За първите два месеца на 2017-та, Gigabyte е спечелила над 9 милиарда тайвански долара (290,4 милиона щатски долара), подобрявайки резултатът си на годишна давност с 9,73%

В тази връзка трябва да добавим, че в предходния месец, тайванските производители масово са отчели спад на продажбите, поради по-малкия брой работни дни и честването на Нова Година по лунния календар.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари