Adblock Plus няма да блокира по подразбиране някои от по-малките реклами

3
60

Разработчиците на популярното браузърно разширение за блокиране на реклами Adblock Plus разгневиха доста потребители с решението си да откажат да блокират по подразбиране определени реклами, предаде Tech Spot.

До момента инструментът блокираше всички реклами, които е възможно, но този подход е бил преразгледан от програмистите, които се грижат за Adblock Plus, защото по този начин се затруднявали потребителите да подкрепят любимите си сайтове. Новата версия на браузърния плъгин е така направена, че рекламите, които не са прекалено нахални ще бъдат изобразявани, докато по-досадните няма да се виждат.

Определени са строги критерии, на които трябва да отговаря дадено рекламно послание, за да бъде допуснато от Adblock Plus. То трябва да не съдържа анимация, да няма звук, картинките в него да не са прекалено ярки и разсейващи, и да не се забавя цялостното зареждане на страниците.

Новите алгоритми не са задължителни и въпреки, че идват по подразбиране, желаещите могат да ги изключат чрез махане на отметката от „Filter Preferences” -> „allow non-intrusive advertising”.

Разработчиците на Adblock Plus смятат, че новите правила трябва да идват по подразбиране, защото иначе рекламодателите нямат никакъв шанс да покажат посланията си на потребителите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари