fbpx
-1.4 C
София

AdDuplex: Потребителите на Windows 11 почти се удвоиха през последния месец

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Според анализ на агенция AdDuplex през ноември потребителската база на операционната система Microsoft Windows 11 се е удвоила в сравнение с предходния месец. Докладът е съставен на база на оценката на 5000 приложения в Windows Store, инсталирани на 60 000 компютъра, работещи с Windows 10 и новата ОС.

Публикуваните данни бяха събрани още на 23 ноември, така че оттогава процентът на внедряване на Windows 11 вероятно се е увеличил още повече. Съдейки по графиката, общият дял на инсталациите на новата операционна система е около 9% (8,6% стабилна потребителска версия и 0,3% „вътрешна“). През октомври делът на Windows 11 не надхвърля 5,1%.

Прави впечатление, че процентът на инсталиране на инсайдерските версии практически не се е увеличил – това показва, че на практика няма повече желаещи да участват в програмата Windows 11 Insider, след пускането на основната версия на 5 октомври.

Освен това докладът посочва, че актуализацията на Windows 10 21H2 в момента е инсталирана само на 3,7% от компютрите.

Забележимото увеличение на инсталациите на новата операционна система на Microsoft вероятно се дължи на многобройните положителни отзиви за новата OS – компанията вече прогнозира ускоряване на ръста на дела на новия софтуер, благодарение на благоприятните отзиви от тези, които вече са я използвали.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини