По-рано този месец ви съобщихме за решението на американския софтуерен гигант Adobe да се съобрази с наложеното ембарго на САЩ над определени продукти за износ към Венецуела, което засягаше и IT компаниите в страната. Това принуди компанията да уведоми венецуелските си потребители, че ще активира техните регистрации и абонаменти. Споразумение между Adobe и Вашингтон променя ситуацията в полза на южноамериканската страна и Adobe.

Изпълнителна заповед 1384 на американското правителство, подкрепено от Хазната на САЩ, налага икономически санкции, които забраняват търговските взаимоотношения между американски компании и венецуелски организации и бизнеси. Повод за решението на Вашингтон беше цитираното от президента на САЩ продължаващо нарушение на човешките права в страната и узурпацията на властта от венецуелския президент Николас Мадуро.

Очакваше се, че до вчера, 28.10, венецуелските потребители на Adobe са изтеглили своите документи и файлове от акаунтите си, тъй като това беше последния ден за тези действия. Всички платени и безплатни услуги трябваше да бъдат прекратени, а таксите за ползване на услугите на компанията, беше обявено, няма да бъдат връщани на потърпевшите. В изненадващ обрат от вчера обаче, Крис Хол, шеф на звено Digital Media global Customer Experience към Adobe обяви, че след преговори между компанията и американското правителство, нещата са се променили в положителна посока. До една седмица, всички потребители на компанията, чиито достъп до техните абонаменти и регистрации е бил прекратен, ще могат да го получат обратно.

„Чухме го директно от вас, нашите потребители във Венецуела, за вашата страст към работата, която вършите. Споделихте ни истории колко важни са за вас нашите продукти за това да създавате и какво означава за вас създавате удивителни дигитални преживявания посредством всички и всеки един от нашите продукти. Както винаги, ние продължаваме да сме дълбоко заангажирани за това да подпомагаме креативността ви, и за нас е удоволствие да получим възможността да продължим да го правим във Венецуела“, пише Хол.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари