fbpx
15.8 C
София

Adobe: В Windows 8 ще има поддръжка на Flash приложения с помощта на Adobe AIR

Най-четени

Една от най-популярните технологии за изобразяване на информация в интернет няма да присъства напълно в новата операционна система Windows 8, която се разработва в момента от редмъндския гигант Microsoft, информира BBC.

Поддръжката на Flash елементи няма да бъде достъпна за потребителите, които използват новия Metro интерфейс на операционната система. От технологията за изобразяване и интеракция с обекти на Adobe ще могат да се възползват само потребителите, които са включили класическия интерфейс на Windows 8. Metro интерфейсът е насочен главно към мобилни устройства от рода на таблетите и точно техните потребители ще са най-засегнати от ограничението.

Новината за ограничаването на Flash технологията дойде от Дийн Хачамович, който ръководи разработката на браузъра Internet Explorer. Той е публикувал специален материал по въпроса в един от официалните блогове на Microsoft. Хачамович е заявил, че основният мотив за премахването на Flash е желанието в новия Metro интерфейс да се разчита възможно най-малко на стари технологии. Вниманието на разработчиците е насочено към преминаването към HTML 5 елементи, които трябва да заменят напълно Flash в световната мрежа.

Използването на HTML 5 в интерфейса означава, че той няма да разчита на различни външни добавки за да функционира, което ще повиши неговата съвместимост, сигурност и устойчивост към непредвидени сривове. Flash в момента има огромна популярност и се използва в голяма част от сайтовете, но потребителите трябва да го инсталират отделно, което е предпоставка за разнообразни проблеми и хакерски атаки. HTML 5 е модерна технология за изобразяване на елементи в интернет, която има потенциала да направи Flash напълно излишен.

Microsoft смята, че компромисите, които изискват различните плъгини не са съвместими с целите, които трябва да постигне Metro интерфейсът. Поради тази причина е заложено на новите и модерни технологии. По този начин потребителите ще получат възможно най-качествената работна среда.

Шефът на Internet Explorer е отбелязал процесите, които сочат все по-намаляващата нужда от външни приставки за изобразяване на съдържание в интернет. Той е обърнал внимание на факта, че Flash е най-популярният продукт от всички плъгини, които се ползват в тази област към момента. Премахването на външните приставки ще доведе до повишаване на живота на батериите и подобряване на сигурността.

От Adobe също са взели отношение по въпроса чрез съобщение, публикувано в официалния блог на компанията.

„Ние очакваме настолната версия на Windows да остане много популярна още дълги години и това, че в нея ще има поддръжка на Flash е добре. По всяка вероятност в Metro интерфейса ще могат да се ползват базирани на Flash приложения с помощта на Adobe AIR, както е сега в Android, iOS и BlackBerry.”


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини