Американският софтуерен гигант Adobe обяви, че прекратява абонамента и регистрациите на всички свои потребители във Венецуела. Компанията предприема тази стъпка с цел да се съобрази със санкциите, които Белият дом налага на южноамериканската страна. Мярката влиза в сила от 28-ми този месец, докогато всички местни потребители трябва да изтеглят материалите, които съхраняват в акаунтите си, предава PCMag.

Adobe цитира изпълнителна заповед 13884 на американското правителство, като причина за предприетата мярка, както и за това защо компанията няма да връща вече извършени преводи към нея от страна на венецуелските клиенти на компанията.

През август, американският президент Доналд Тръмп се подписа под заповед, налагаща нови икономически санкции над задъхващата се в социално и икономическо отношение държава, цитирайки извършването на нарушения на човешките права, извършени от сегашния президент на страната Николас Мадуро. Въпросният документ, подкрепен от американската хазна, забранява на американски компании да извършват бизнес с местни организации и фирми, независимо дали става дума за компании, правителствени организации, НПО или отделни граждани.

Освен Венецуела, засегнати от наложените това лято държави са Иран, Сирия и Северна Корея. Макар и някои американски компании да не съгласуват бизнес решенията си с правителствения указ, то що се отнася до големите технологични компании, те обявиха, че ще подкрепят решението на властта.

Така, компании, като Google, Apple, Microsoft, PayPal и много други вече забраняват достъпа до услугите си на гражданите от посочените страни. За последно, Microsoft реши да забрани достъпа на потребители от тези държави до притежавания от тях GitHub.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Той
Той

А докато им взимаха петрола за стотинки, нямаше проблем с „лошото правителство“

bai ti pesho
bai ti pesho

Техният и сега е „стотинки“, в сравнение с останалия, има твърде много сяра, което го прави с ниско качество и за преработка, трябва да се смесва с по-скъпи сортове петрол, за да се намали съдържанието на сяра.

Кнут
Кнут

Кажи умньо какво ще стане ако национализираме Лукойл. Путкин ще стои и гледа? Какво да се случва във Венецуела? Нещастно говедо си ти.

Мой
Мой

Другарю обърка държавите нещо. Петрол за стотинки или по правилно за копейки получаваха и продължават да получават приятелите ти от Путинстан. То затова и Венецуела е най-проспериращата държава в света – комунистическо управление и приятели диктатори. Аре…..

Капитализъм
Капитализъм

Най-големият търговски партньор на Венецуела е САЩ, преди Чавес, по време на Чавес и след Чавес. Погледни официалните им публикувани статистики и го виж с очите си. По същата логика питам: – Защо върхушката около Мадуро държи сметки в САЩ и Панама [реално контролирана от САЩ] – Защо Мадуро продължи да има САЩ за най-голям търговски партньор. – Защо дъщерята на Чавес има милиарди чрез няколко държавно контролирани компании в сметки в американски и панамски банки. Венецуела не беше ембаргова държава по времето на Мадуро! Самият Путин при скорошно интервю с гражданите на РФ каза пряко в ефир „Във Венецуела… Виж още »

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Ако някога сте се чудили какво означава мръсна, гнусна и подла игра – ето това е. Постигаш политически цели с икономически мерки. Постигаш икономически цели, с политически мерки. Постигаш и двете, с военни мерки.

Екс
Екс

А войната не е мръсна, подла и гнусна? Щото това е другия вариант!
До сега не съм чул някой да е умрял щот не му работи ПДФ-а…

Мислете малко, тия глави не са само окачалки за шапки…

Fermin
Fermin

голяма работа, торентите са пълни с кракнати версии на Adobe, инсталирал съм на жената всякакви техни продукти…

AxOx
AxOx

След като моя предишен коментар за фалшивата свобода на бизнеса беше изтрита (не знам дали служител на Калдата или автоматичен скрипт), та сега ще напиша:
да са живи и здрави кракнатите версии и пиратите, защото след като не им дават лиценз, автоматично легално могат да ползват продуктите без да ги купуват.
Чудя се дали ще им върнат парите като им прекратяват лиценза при едногодишен абонаменто от Адоби?

Кольо
Кольо

Наистина ли доживях частна компания, да наруши договорите си, със свои клиенти закупили нейните продукти?

Dave
Dave

Честито на печелившите които ползват клауд. Ако си бяха купили офлайн версии на продукти за обработка на снимки и pdf нямаше как да им ги вземат